Amenajarea casei

#mobilier #mobilier dormitor #mobilier televizor

Tipuri de mobilier pentru televizorul din dormitor

Desi conform principiilor Feng Shui intr-un dormitor nu trebuie sa existe aparatura electronica, multa lume prefera sa urmareasca un film bun din pat. Televizorul din dormitor poate fi amenajat in asa fel incat sa reprezinte piesa principala de atractie sau, dimpotriva, sa fie ascuns vederii cat timp nu este folosit.

Iata cateva tipuri de mobilier si sisteme pentru televizorul din dormitor:


Bufet pentru televizor


Daca vrei ca televizorul din dormitor sa fie la vedere, poti folosi un bufet cu un raft pe marimea aparatului. Bufetul are avantajul de a incadra televizorul si ofera, totodata, spatiu de depozitare sub acesta. Poti face bufetul pe comanda, in asa fel incat raftul sa fie exact pe marimea televizorului tau, pentru a economisi spatiu. Sub aparat, bufetul poate avea alte rafturi cu usi sau sertare.

Unele modele de bufete au usi pentru ca televizorul sa fie ascuns atata timp cat nu este folosit. Bufetul pentru televizor este o piesa de mobilier recomandata pentru dormitoarele medii si mari.


Comoda pentru televizor


In cazul unui dormitor mic, televizorul trebuie sa ocupe cat mai putin spatiu. Alege o comoda pe rotile care poate fi pozitionata oriunde in camera. Este indicat sa alegi o comoda TV cu un design in acelasi stil cu cel al patului.


Biblioteca pentru televizor


Desi mai putin obisnuit, un mobilier de tip biblioteca poate fi folosit cu succes in spatiul dormitorului. In special in dormitoarele cu fotoliu pentru lectura, o astfel de biblioteca poate fi montata ca spatiu de depozitare pentru carti sau DVD-uri care nu se expun de obicei in living. Alege sau fa pe comanda o biblioteca cu latime mica, asezata pe peretele din fata patului. Biblioteca poate servi si ca spatiu pentru televizor. Avantajul unui astfel de mobilier este faptul ca imbraca un perete gol si, totodata, poate fi folosit ca spatiu de depozitare secundara.


Televizorul impreuna cu semineul


O modalitate inedita de a face din televizor un punct de atractie in dormitor este sa-l asezi deasupra semineului. Astfel, semineul si televizorul devin, impreuna, piesa centrala a acestei incaperi unde, in mod obisnuit, patul este cel mai important. Televizorul poate fi montat direct pe perete, cu cablurile ascunse in zid, deasupra semineului sau se poate construi o rama care sa-l incadreze. Aceasta din urma are rolul de a delimita mai bine televizorul de semineu si de a pune in valoare aparatul.


Patul cu televizor incorporat


Intr-un dormitor amenajat in stil contemporan se poate opta pentru patul cu televizor incorporat. Televizorul LCD este inchis in tablia patului sau sub acesta. Cu ajutorul unui sistem glisant, televizorul este ridicat si inchis la loc, in functie de nevoi. Un astfel de sistem modern este costisitor si potrivit in dormitoarele unde este nevoie sa se economiseasca spatiu.


Televizorul glisant incorporat in tavan


Pe acelasi sistem glisant functioneaza televizoarele incorporate in tavan. Un astfel de sistem este folosit pentru a economisi spatiu si se monteaza in fata patului. Sistemul este potrivit in special in dormitoarele panoramice, cu ferestre mari in fata patului. Pentru a nu bloca privelistea avuta din pat, televizorul este coborat din tavan temporar si ascuns vederii cand nu este folosit.


Sursa foto: decoist.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare