Amenajarea casei

#fotolii #modele fotolii #mobilier living

Tipuri de fotolii pentru casa ta

Fotoliul este o piesa confortabila de mobilier, potrivita in multe spatii ale casei, de la living room la dormitor si biblioteca. In functie de stilul in care amenajezi locuinta, poti alege un tip de fotoliu care sa se integreze in decor.

Iata in continuare cateva dintre cele mai cunoscute tipuri de fotolii:
 

Fotoliu in stil baroc


Fotoliul in stil baroc este o piesa de mobilier din lemn masiv, de stejar, fag sau alte tipuri de lemn. Formele somptuoase, materialul elegant, liniile curbe si detaliile spatarului, manerelor sau picioarelor fac din aceasta piesa un mobilier elegant. Astfel de piese de mobilier sunt facute din piele pictata sau tapiterie cu motive florale supradimensionate. Manerele bratelor sunt sculptate in forme de volute. Picioarele au forme de "S", sunt scurte, iar sezutul este larg, pentru un plus de confort.

O astfel de piesa de mobilier poate fi folosita intr-un living room amenajat in stil baroc, rococo, antic, empire etc.
 

Fotoliul in stil glamour


Fotoliul in stil glamour a fost inspirat din modelul celui baroc. Un astfel de fotoliu constituie piesa centrala intr-o incapere, datorita aspectului sau care se face imediat remarcat. Un fotoliu in stil glamour este impozant, facut din materiale de lux precum matasea, satinul sau catifeaua, in culori elegante precum negrul, auriul, visiniu, argintiu.

Fotoliul in stil glamour poate fi folosit in living room sau intr-un dormitor modern, decorat in acelasi stil.
 

Fotoliul in stil pop art


Fotoliul in stil pop art poate fi una dintre cele mai nonconformiste piese de mobilier din casa. Facand parte dintr-un stil aparut ca protest impotriva formelor de arta, viata si gandire, fotoliul pop art are un aspect surprinzator, de la tapiterii cu chipul unei vedete de cinema la modele extravagante, precum o mana cu degete, tinuta caus sau un fotoliu in forme de buze mari, rosii, supradimensionate.


O astfel de piesa de mobilier este potrivita intr-un spatiu larg, nonconformist, in camera de zi.
 

Fotoliul in stil contemporan


Intr-un spatiu modern, o piesa potrivita de mobilier este fotoliul contemporan. Acesta are forme dintre cele mai variate. Unele fotolii contemporane sunt inspirate din alte stiluri si reinterpretate. Alte fotolii au forme avangardiste, geometrice, futuriste sau stilizate.

Materialele, formele si culorile acestei piese de mobilier sunt foarte permisive, mergand de la cele clasice la cele mai inventive si surprinzatoare. Un astfel de fotoliu este potrivit intr-un spatiu decorat in stil minimalist.

Cele mai căutate astfel de fotolii în ultima perioadă, într-un avânt neașteptat, sunt așa numitele Fotolii Puf.


 

Fotoliul in stil francez


Fotoliul in stil francez se imparte in doua categorii. Prima categorie este reprezentata de fotoliul in stil antic francez. Acesta din urma este elegant, realizat din materiale de calitate, cu lemn sculptat.

Cea de-a doua categorie este reprezentata de noul fotoliu francez, construit in stil contemporan. Acesta are linii curate, unghiuri elegante, cu elemente metalice din otel inoxidabil, cu tapiterie foarte fina. Multe dintre aceste fotolii sunt de culoare crem, care denota eleganta. Un fotoliu in stil francez este potrivit pentru o incapere amenajata in acelasi stil.

Sursa foto: freshinteriorideas.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea