Amenajarea casei

# combinatii culori casa #culori #culori casa #terapie prin culori

Terapia prin culori, o solutie simpla pentru casa ta

Terapia prin culori are un efect benefic asupra spatiului interior al casei tale si asupra starii tale de spirit. Folosind culorile potrivite, fiecare incapere isi indeplineste rolul pentru care a fost construita si iti da o senzatie placuta, de confort, liniste si siguranta. De la albastrul odihnitor al dormitorului la galbenul energic din bucatarie, terapia prin culori este esentiala pentru reusita unei amenajari.

Iata in continuare principalele culori si rolul lor terapeutic intr-o incapere:


Rosu


Culoarea rosie stimuleaza simturile si determina secretarea adrenalinei in organism. Rosul este bine sa fie utilizat in cantitati mici, pentru ca efectul lui sa fie benefic. Alege perne sau o lenjerie rosie pentru o noapte romantica, in dormitor. Opteaza pentru accesorii de bucatarie de culoare rosie pentru a dinamiza acest spatiu diurn al casei.


Galben


Galbenul te ajuta sa gandesti mai clar, este o culoare benefica pentru autocontrol, mentine optimismul, inlaturand gandirea si energiile negative. Fiind un bun stimulent mintal, galbenul poate fi folosit in birou sau in living. Sub efectul luminii naturale, galbenul este si mai placut de privit.


Verde


Foloseste verdele pentru a obtine un efect calmant, proaspat, reconfortant. Culoarea verde reduce anxietatea, simbolizeaza regenerarea si echilibreaza spatiul. Poti utiliza verde in orice spatiu al casei, de la dormitor la living, baie sau bucatarie. Combina verdele cu lumina naturala pentru un efect optim.


Portocaliu


Portocaliul stimuleaza energia din organism si are capacitatea de a imbunatati starea de spirit. Portocaliul este o culoare dinamica, tonifianta, potrivita pentru zonele diurne ale casei, precum biroul, bucataria, terasa.


Albastru


Albastrul este o culoare calmanta, recomandata in special pentru dormitor, pentru un somn odihnitor. Albastrul este potrivit si pentru amenajarile cu tematica marina, unde se sugereaza ideea de vacanta, relaxare, odihna. Albastrul creeaza si impresia de spatialitate. Aceasta face camera sa para mai mare si, prin urmare, da senzatia de libertate.

Sursa foto: waveavenue.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea