Amenajarea casei

#decoratiuni interioare #design interior #tendinte 2012 #sufragerie

Tendintele 2012 in decoratiuni interioare

Luxul si opulenta fac loc utilitatii in tendintele de design interior pentru anul urmator. Afla care sunt tendintele 2012 in decoratiuni interioare .

Cei aproape patru ani de criza economica din care lumea nu si-a revenit complet au efecte si in modul in care cei mai multi oameni aleg sa-si decoreze caminul.

Tendinta cea mai importanta in decoratiuni interioare in 2012 este conservarea, impartita in trei categorii complementare: trecut, prezent si viitor.
 

Trecut


Conservarea mostenirii culturale nu implica neaparat alegerea unor obiecte decorative traditionale. Fii insa deschis la inspiratiile din arta populara atunci cand alegi obiectele decorative pentru casa ta.

Culorile cele mai folosite in aceasta tendinta sunt cele naturale, nuante pamantii dar si culorile pietrelor pretioase. Cauta nuante de maron cu tendinte rosietice sau galbui, iar daca vrei sa folosesti rosu, alege nuantele mai inchise. Galbenul solar dar si turcoazul sunt nuantele cu care poti imbogati paleta cromatica a casei.
 

Prezent


Pentru ca viata este o calatorie, in 2012 designul interior este influentat puternic de aceasta tema. Hartile sau planurile arhitecturale pot fi folosite in scop decorativ cu succes, la fel ca grafica digitala.

Albul si nuantele de albastru sunt culorile ce pot predomina in aceasta tendinta, dar si nuantele de verde, care iti aduc aminte de natura. Nuantele moderne de gri isi gasesc si ele locul, putand fi echilibrate de rosu si portocaliu.
 

Viitor


Daca alegi sa privesti spre viitor, decoratiunile interioare in 2012 iti ofera si o tendinta moderna. Obictele decorative cu design futurist si suprafetele lucioase care reflecta decoratiunile creand dubluri sunt printre cele mai interesante tendinte in anul urmator.

Contrastul puternic intre culori si luciul metalic sunt elementele cromatice de care este recomandat sa tii cont. Nuante puternica ca violetul si bleumarinul pot fi echilibrate cu diverse tonuri vaporoase de alb.
 

Bucatarie


In bucatarie, accentul cade pe suprafetele de otel inoxidabil care ofera cea mai linistitoare senzatie de curatenie si igiena. Deoarece suprafetele metalice nu sunt poroase, bacteriile pot fi eliminate din bucatarie mai usor.

Deschiderea bucatariei catre sufragerie este o tendinta care continua in acest an, la fel ca si blaturile suspendate care separa acest spatiu.

Daca ai nevoie de electrocasnice noi in bucatarie, acorda o atentie deosebita consumului energetic. Cu cat sunt mai ecologice, cu atat se vor incadra mai bine in tendintele de conservare ale anului urmator.
 

Sufragerie si dormitor


Cei care planuiesc sa-si redecoreze caminul in 2012, pot acorda mai multa atentie podelelor. Bambusul, lemnul masiv si placile de parchet reconditionat sunt tendinte puternice, corelate cu tendintele naturale si ecologice.

Finisajul lemnului cel mai potrivit este cel natural, iar culorile si texturile naturale pot crea un camin cu adevarat confortabil. Tine cont de asta si daca vrei sa zugravesti. Alege o vopsea toxice si finiseaza natural peretii, chiar si in degrade.

Sursa foto: Designerspot.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare