Amenajarea casei

#iluminare casa # design casa #amenajare casa

Tendinte in iluminat 2019 - corpuri, dimensiuni, texturi

Lumina este un element-cheie al punerii in valoare a unei locuinte. Pe langa functia de baza, un corp de iluminat va contribui la punerea in valoare a mobilierului, va da senzatia unui spatiu mai larg si va crea atmosfera dorita.

Pentru ca o lustra sau o veioza sa aiba efectul asteptat, la alegerea lor trebuie sa tii cont de anumite principii estetice, dar si de capacitatile tehnice referitoare la cantitatea si calitatea luminii furnizate de becuri.

Vei gasi pe internet si in magazine o bogata oferta de lustre pentru toate bugetele, gusturile si incaperile casei. In continuare vei afla cateva informatii privitoare la materialele si formele la moda.

Lustre cu abajururi din fibre organice

Tehnica impletirii diverselor tipuri de fibre naturale a dat nastere unor forme si texturi placute, care au evoluat de-a lungul timpului. Astfel, pornind de la scaunele comode din casele de vacanta, fibrele organice au capatat alte intrebuintari, fiind folosite astazi si in constructia abajururilor.

Cu o textura contrastanta fata de celelalte obiecte casnice, o lampa realizata din fibre naturale va capta privirea intr-un mod placut, fiind o alegere potrivita atat in casele traditionale, cat si in cele moderne. Rachita, rattan sau bambus, toate sunt materiale usoare ce completeaza peisajul boem al oricarei case.

Corpuri cu volume mult mai mari

Intr-o incapere spatioasa este indicata montarea unor corpuri cu volume mari, proportionale cu dimensiunile camerei; sunt recomandate formele globulare si cele rotunjite.

Cauta sa asortezi lustra cu mobilierul si dusumeaua astfel incat sa realizezi un echilibru cromatic intre partea de jos si cea de sus a incaperii. Adesea, corpurile crem, albe sau negre se vor integra cel mai bine in peisaj.

Din ce in ce mai mult iluminat cu becuri LED

Una dintre tehnologiile viitorului, becul LED (Light-Emitting Diode) are un consum de energie mai mic si o durata de viata mai mare decat a celorlalte tipuri de becuri de pe piata. Aceasta il face sustenabil si prietenos cu mediul inconjurator. Chiar daca pretul de achizitie este mai ridicat decat cel al altor tipuri de becuri, eficienta si randamentul becului LED vor duce pe termen lung la amortizarea investitiei.

Integreaza becurile LED in locuinta ta pentru o mai buna luminozitate. Aplicele si ventilatoarele de tavan sunt in tendinte anul acesta, iar cu ajutorul tehnologiei Internet of Things poti chiar sa setezi o anumita cantitate de lumina in camera. De asemenea, poti avea controlul luminilor de la distanta, controland intreg sistemul electric de pe telefonul mobil.

Marmura ca baza pentru corpuri mici

Marmura a reprezentat intotdeauna un simbol al gusturilor rafinate, diferitele ei culori si texturi fiind preferate pentru sculpturi si constructii. Corpurile de iluminat de interior cu postament din marmura sunt la moda in 2019. De la lampadarele inalte cu gatul flexibil si pana la veiozele delicate de pe noptiere, multe corpuri de iluminat sunt fixate pe socluri de marmura, aceasta avand atat scop de sustinere, cat si rol estetic.

Asadar, daca iti mobilezi casa si vrei sa respecti tendintele actuale, mergi pe mana designerilor si monteaza in camerele corpuri de iluminat din categoriile de mai sus.

Este indicat sa asortezi culorile ambientului cu cele ale lampilor, pentru a obtine un ansamblu unitar, in care sistemul de iluminat sa se incadreze natural in decorul constituit de celelalte obiecte casnice.

Sursa foto: pxhere.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea