Amenajarea casei

#casa #decorare casa #decorare casa toamna

Tendinte in decorarea casei in toamna 2012

Toamna este momentul sa renunti la bolurile de sticla cu scoici naturale si nisip pentru a le inlocui cu conuri de brad si decoratiuni de sezon. Afla tendintele in decorarea casei pentru toamna 2012.

Amesteca nuantele vii cu cele neutre

In incaperile cu peretii si podeaua in tonuri vii, foloseste accesorii maronii, gri si in culori neutre. Opteaza pentru perne, paturi, perdele sau covoare in tonuri telurice, care se armonizeaza perfect cu alte culori vii, cum sunt visiniul, auriul etc.

Pe langa culorile neutre, pentru a dinamiza spatiul ai nevoie de culori vii. In toamna 2012 se poarta galbenul, movul deschis, verdele smarald. Astfel de culori, insa, trebuie folosite moderat, doar in anumite elemente de decor cum sunt ramele tablourilor sau vazele de flori.

Culorile metalizate, precum auriul si argintiul, sunt si ele la moda. Astfel de culori se pot folosi ca vopsea pentru conurile de brad sau in diverse accesorii, de la ramele fotografiilor la miniaturi, bibelouri etc.

In camera copiilor opteaza pentru culori indraznete. Mobilierul pentru scoala poate avea culori puternice, vesele, pline de viata, de la verde mar la roz.

Lumini sculpturale

Una dintre noile tendinte in amenajarile interioare in 2012 o reprezinta luminile sculpturale. Acestea sunt reprezentate de instalatiile electrice cu un design special, care lasa lumina sa iasa prin anumite orificii, realizand astfel o atmosfera deosebita. Astfel de instalatii electrice sunt potrivite in dormitor, in zona de luat masa si in spatiile in care este nevoie de efecte de lumina.

Imprimeuri acuarela

Una dintre cele mai potrivite decoratiuni de toamna este cea a imprimeurilor si modelelor de tip acuarela. Poti folosi tapet cu un model multicolor, tapiterii pentru scaune, perne sau un covor. Culorile care se intrepatrund precum acuarela pe o hartie umeda realizeaza un tablou special, asemanator unui covor de frunze de toamna.

Oglinzi sculpturale

Toamna, cantitatea de lumina naturala din casa se diminueaza. Pentru a face spatiul mai luminos si pentru a-l mari optic, poti folosi oglinzi. In acest an, la moda sunt oglinzile sculpturale, care au margini cu un model bine definit. Astfel de accesorii au ca rol principal pe cel decorativ, functia practica fiind secundara. Poti amenaja, de exemplu, un perete cu oglinzi mici, in forma de pietre de rau rotunjite, asezate unele langa altele, ca intr-o compozitie.

Schimba mirosul in casa

Daca ce faci curatenie si aerisesti, adu aroma toamnei in casa ta. Poti folosi coji uscate de portocala sau poti folosi odorizante pe baza de citrice, vanilie, scortisoara etc. Lumanarile parfumate si potpourri-urile sunt o alta modalitate de a parfuma casa cu arome de toamna.

Restaureaza mobilierul vechi

Daca ai piese de mobilier pe care nu le-ai mai folosit ani de zile, gaseste-le o noua intrebuintare sau repara-le. Un mobilier restaurat poarta patina timpului si este potrivit pentru atmosfera de toamna din casa. O comoda veche, de exemplu, poate fi asezata pe un pres taranesc, cu motive populare.

Foto: metamorefix.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului