Amenajarea casei

#culori casa #culori casa 2012 #culori design interior

Tendinte in 2012 pentru culori in designul interior

In 2012, in designul interior sunt recomandate culorile inchise, bogate, telurice. Afla mai multe despre tendintele 2012 in materie de culori pentru amenajarile interioare.
 

Culori neutre


In 2012, foloseste culori neutre mai saturate si mai bogate. Opteaza pentru kaki, gri, ardezie , pamantiu, ruginiu. Neutrele trebuie sa fie crude, reci. In plus, in 2012 sunt la moda pigmentii naturali. Se pot crea scheme de culori naturale prin utilizarea nuantelor de piatra, rugina, pamant etc.
 

Maro


Foloseste nuante de maro care au mult rosu in ele sau tonuri secundare de galben. In general, in 2012 culorile telurice sunt la mare cautare.
 

Rosu


Rosu nu se poate demoda niciodata. Il poti folosi si in 2012, alegand nuantele inchise la culoare. Creeaza un contrast prin alaturarea rosului sau portocaliului si griului. Nuantele de roz si purpuriu sunt puternice.
 

Verde


Verdele se foloseste in 2012 atat in nuante organice, cat si digitale. Pentru un efect special, verdele poate fi folosit in straturi.
 

Culori metalice


Culorile perlate si metalice trebuie sa fie culori puternice. Galbenul este incalzit cu nuante de rosu sau pus in valoare cu un efect satinat. In general, in 2012 se foloseste mai putin auriu. In schimb, bronzul si argintiul raman la moda, in varianta lor intensa.
 

Cum folosesti culorile in 2012


Pentru spatiile linistite, de relaxare, foloseste rozul pastel, albastrul eterat, albul de egreta . Armonizeaza in decor nuante de struguri si de gri pentru a obtine un spatiu odihnitor, lipsit de stres. O alta modalitate de a amenaja un spatiu dominat de calm si liniste este sa folosesti tonuri de crem, verde crud si galben ceara.

Pentru un spatiu familiar, utilizeaza culori compatibile, usor de amestecat: verde galbui, roz pal, albastru spalacit, in contrast cu un maro rosiatic.

Un spatiu indraznet, care iese in evidenta, poate fi creat cu fuchsia, verde mar, roz si purpuriu.

Rosul si nuantele de rosu precum "red terra" sau "spiced incense" sunt recomandate pentru spatiile decorate in stil antic sau vintage. Aceste culori calde vorbesc despre nostalgia trecutului.

Sursa foto: squidoo.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului