Amenajarea casei

# tendinte 2021 #design interior

Tendinte design interior. Cum sa iti zugravesti locuinta in 2021

Anul 2021 este anul in care speram in schimbari majore in viata noastra, dupa un 2020 tulbure, agitat, cu multe restrictii si cu teama constanta. Chiar daca majoritatea speram sa nu mai petrecem atat de mult timp in case, nu inseamna ca nu ne putem gandi la o renovare, pentru a da un suflu nou locuintei.

Designerii de interior au stabilit care sunt nuantele in trend pentru 2021 si in care ar trebui sa ne zugravim apartamentele sau casele, pentru a crea un spatiu primitor si modern, cu un minim de efort.

Tendinte 2021 in zugraveli

Culorile neutre raman la moda, dar cei care sunt mai indrazneti pot opta in 2021 pentru verde oliv, terracotta sau albastru cobalt, culori intense, care de obicei sunt combinate cu nuante neutre si sunt folosite pentru a accentua anumite elemente din camera sau pe un perete bine iluminat, pe care dorim sa il scoatem in evidenta.

Bejul, griul deschis sau albul "murdar" dau amplitudine si luminozitate

Bejurile dau naturalete spatiului si revin in forta in 2021, pe diferite texturi, ceea ce pune accent pe cautarea confortului. Se asorteaza perfect cu elemente de decor in tonuri mai inchise, de la cele pamantii, pana la negru.

Adeptii stilului nordic si minimalist pot folosi cu incredere nuante de gri. Contrar aparentelor si temerilor ca acestea pot intuneca o camera, ele sunt nuante fresh si elegante, ce pot fi combinate foarte usor cu alte culori in tonuri mai vesele.

Albastrul inchis, "navy", este noul negru

O culoare proaspata si vesela, se potriveste foarte bine in zonele cu clima calda si fierbinte. Combinat cu tonuri neutre, va da incaperilor personalitate si o caldura sofisticata; daca folositi mobila sau elemente de decor in tonuri de ocru, rezultatul va fi senzational.

Coral, terracotta sau portocaliu?

Raspunsul este simplu: toate trei! Avand la baza rosul, cele trei tonuri se preteaza intr-o incapere in care vrei sa creezi o atmosfera de toamna, dar si una ce indeamna la iubire si te umple de energie. Se asorteaza perfect cu tonuri neutre, dar si cu elemente in culori inchise, care vor da incaperilor un aer sofisticat; alaturarea cu obiecte de decor in culori pastelate va crea un aer subtil, de vara.

Culorile metalizate dau eleganta si originalitate

Folosirea argintiului sau a auriului in designul interior nu este ceva nou, insa in 2021 le putem introduce cu mai mult curaj in locuintele noastre. Folosite in doza potrivita, culorile metalizate pot da o nota de eleganta deosebita si de originalitate oricarui colt din casa.

Culorile indraznete iau locul pastelurilor

Nuantele pastelate nu mai sunt la moda in 2021. Locul lor este luat de tonuri indraznete, precum mustar, verde oliv sau ocru, care ne vor umple locuintele de lumina si vitalitate.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului