Amenajarea casei

#impodobire #ornamente #craciun #brad

Teme pentru decorarea bradului de Craciun

Decorarea bradului de Craciun este un moment idilic in filme, dar nu neaparat si in realitate. Trebuie sa cauti cutia cu decoratiuni, sa le stergi de praf, sa faci un inventar al pieselor distruse si chiar sa cheltuiesti pentru o noua colectie de globuri. Uita de toate aceste lucruri si reinventeaza-ti bradul de Craciun . Alege o tema noua si urmeaza cativa pasi simpli pentru o decorare armonioasa:


Cum decorezi bradul in functie de marimea lui
 

Ornamentele pe care le folosesti pentru decorare trebuie sa fie potrivite pentru dimensiunea bradului respectiv.
La brazii mici, se prefera folosirea doar a catorva luminite. Ele nu trebuie sa incarce bradul, ci sa-l puna in valoare. Prinde putine ornamente , pentru ca bradul sa nu fie aglomerat. Ornamentele si luminitele trebuie sa se completeze reciproc si sa existe spatii intre ele, pentru a nu obosi vederea. De obicei, brazii mici arata bine cu maxim doua tipuri de (globuri-beteala, globuri-luminite). Daca, de exemplu, nu mai ai unde sa prinzi ghirlandele sau ti se par prea mari, pur si simplu renunta la ele.

Sursa foto: picasaweb.google.comIn schimb, la un brad mare, ornamentele mici arata ciudat. Intr-un astfel de caz se pot folosi ornamente de dimensiuni mari si medii. Ghirlandele pot sa fie mai groase, iar globurile, mai mari. Atentie, insa! Globurile supradimensionate, asemanatoare unor mingi, sunt potrivite mai mult pentru brazii foarte mari, iar in astfel de cazuri, ele in sine reprezinta un laitmotiv.
 


Teme pentru decorarea bradului de Craciun
 

Temele pe care le ai la dispozitie pentru a decora sunt practic infinite. Fie de la magazin, fie confectionate acasa, temele de Craciun trebuie sa reflecte gusturile familiei, sa binedispuna prin culori si lumini, sa spuna ceva despre cei care se aduna in jurul bradului.
 

1 Bradul de Craciun intr-o singura culoare
 

Una dintre cele mai simple teme pentru bradului de Craciun este sa-l impodobesti in aceeasi culoare. Foloseste culoarea aleasa in nuante diferite, dar in asa fel incat globurile sa fie din acelasi material sau din materiale care merg bine impreuna, nu mai mult de 2-3 tipuri.

Pentru culoarea alba, foloseste sticla, fulgi de zapada facuti din material acrilic, globuri satinate, efecte argintii, decoratiuni cu pene si puf alb. Un efect foarte puternic il are un brad rosu. Foloseste globuri si decoratiuni in forma de mar rosu, elemente din nuante de rosu (rosu cardinal, rosu aprins etc).
 

2 Bradul de Craciun in mai multe culori
 

Cand folosesti mai multe culori in bradul de Craciun, incearca sa le gasesti complementaritatea. Culorile trebuie sa se imbine armonios, contrastele trebuie sa puna in valoare decoratiunile, nu sa le faca respingatoare.

Sursa foto: christmastreedecor.infoUn truc pentru a obtine armonie atunci cand ai foarte multe globuri si decoratiuni diferite este sa folosesti un brad cel putin mediu si sa prinzi decoratiunile lasand spatii mari intre ele. Confera apoi unitate prin utilizarea sistemului de beculete sau al ghirlandelor de acelasi fel. Astfel, imaginea de ansamblu va fi una unitara.

Tot pentru a pastra armonia este indicat sa prinzi ornamentele mari in partea de jos a bradului si, cu cat inaintezi spre varful acestuia, sa ai ornamente tot mai mici. Efectul va fi unul de triunghi.

Daca alegi o combinatie de doua culori, trebuie sa fie vorba despre culori care se pun in evidenta una pe cealalta: auriu-rosu, albastru-argintiu, mov-argintiu, portocaliu-galben etc.
 

3 Tema familiei
 

O modalitate mai inedita de a decora bradul de Craciun este sa folosesti ca ornamente obiecte dragi familiei. Cauta niste poze de familie de aproximativ aceeasi dimensiune. Daca sunt alb-negru, cu atat mai bine. Fa-le rame micute, din hartie cartonata sau chiar din scobitori. Ramele identice le confera unitate vizuala. Agata-le apoi in brad, pe post de globuri. Poti folosi si vederi adunate de-a lungul anilor. Decoratiunile pe care le ai deja cumparate ar trebui impartite intre membrii familiei. Fiecare membru poate sa aleaga decoratiunea sa preferata si sa o prinda in bradul de Craciun.

Sursa foto: hgtv.comImplica-i pe copii in realizarea unor decoratiuni. Foloseste decupaje, bucatele de lemn, panglica, lipici, snur, hartie colorata etc si ofera-le posibilitatea sa-si foloseasca imaginatia.

Daca ai un varf de brad vechi, trecut din generatie in generatie, el este perfect pentru a intregi un brad de familie pentru Craciun.
 

4 Brazi de Craciun cu piese de colectie
 

Daca colectionezi monezi gaurite, daca ai numeroase masinute de jucarie, fluturi, ursuleti sau alte astfel de obiecte mici intr-un numar mare, poti sa faci un brad de Craciun intr-o astfel de tema.

Pentru fetite, este potrivit un brad cu papusi mici sau cu ursuleti, daca cea mica poseda o colectie impresionanta. Pentru baietei, un brad cu masinute are un look sportiv si amuzant.
 

5 Brazi de Craciun decorati cu mancare
 

O modalitate amuzanta de a decora un brad de Craciun este sa folosesti mancarea pe post de ornamente. Realizeaza o ghirlanda din floricele de porumb prinse cu ata. Tot ce ai de facut este sa “cosi” floricelele, trecand un ac cu ata prin partea lor cea mai solida. Ai grija sa prinzi ghirlanda cat mai sus daca ai in casa copii mici sau animale.

Sursa foto: blog.premaman.ltFa niste turta dulce sau cumpara din magazin, in diverse forme si culori. Prinde-o in brad, pentru a avea casute, patratele, stelute etc. Tot ca pot fi folosite si alte lucruri comestibile: biscuiti, bomboane, acadele etc.

Acadelele bastonase sau bomboanele de ciocolata sub forma de globuri, invelite in staniol si cu prinzatoare de brad sunt simplu de procurat.
 

Alte ponturi pentru decorarea bradului de Craciun
 

Primul lucru cu care trebuie sa incepi este sa pui beculetele. Dupa beculete se adauga ghirlandele si apoi restul ornamentelor. Beculetele se aseaza incepand cu partea de jos, inserandu-le in adancimea bradului si mergand cu ele pana spre varfurile ramurilor.

Beteala se prinde din spate in fata, pentru a a camufla capetele acesteia.

Tine cont de faptul ca, in general, este recomandat ca nuantele sidefate sa primeze in fata celor mate, iar globurile mari sa fie in spatele celor mici.

Ornamentele arata mai bine cand sunt suspendate de crengi decat atunci cand sunt lipite de acestea. De asemenea, poti da adancime bradului daca prinzi decoratiunile si in zonele interioare, nu doar pe varfurile crengilor (dupa acelasi principiu ca cel al beculetelor).

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea