Amenajarea casei

#casa moderna #amenajare casa #tehnologie

Tehnologia de acasa - ce nu trebuie sa lipseasca dintr-o casa moderna

Daca iti doresti o casa moderna din toate punctele de vedere, trebuie sa incorporezi cat mai multe device-uri care iti ofera siguranta, confort si divertisment. Toate acestea vor influenta felul in care arata casele viitorului si iti vor ajuta intreaga familie sa fie conectata. De asemenea, trebuie sa tii minte faptul ca tehnologia devine din ce in ce mai indispensabila si isi va spune cuvantul, mai ales in situatii precum statul acasa impus de starea de urgenta in vremea pandemiei. Iata ce trebuie sa ai in casa ta pentru a fi in pas cu tehnologia de ultima generatie:

Sisteme de siguranta

Cand petreci mai mut timp acasa, daca ai copii mici sau parinti in varsta care locuiesc in casa ta, este necesar sa stii pe toata lumea in siguranta. Un set interfon nu poate lipsi de pe lista necesitatilor cand locuiesti la casa. In special in perioada pandemiei, timpul petrecut acasa te expune mai multor vizite, precum sunt cele ale curierilor si nu ar trebui sa fii luata prin surprindere. De asemenea, daca tu si partenerul tau trebuie sa mergeti in continuare la munca, iar copiii sunt nevoiti sa ramana acasa, trebuie sa stie sa gestioneze anumite situatii in siguranta. Un musafir nedorit poate fi tinut la distanta cu usurinta prin sistemele de siguranta. In aceasta categorie pot fi incluse si camerele de supraveghere si alarmele.

Iluminat inteligent

Iluminatul inteligent va face diferenta intre un ambient simplu, anost si o atmosfera personalizata in functie de nevoi sau preferinte. Acestea ofera posibilitatea de a alege dintr-o gama larga de culori si nuante, iar becurile pot fi instalate la orice corp de iluminat pe care il ai in casa. Poti opta si pentru pachete pentru exterior, care iti permit sa faci aceleasi modificari pentru iluminatul din curte sau de pe terasa. Lumina joaca un rol important atat in ceea ce priveste munca, cat si atmosfera pe care vrei sa o creezi la petrecerile cu prietenii sau cinele romantice.

Aspiratoare robot

Aspiratoarele care fac singure treaba te vor ajuta in special in cazul in care ai animale de companie sau copii si nu ai suficient timp sa te ocupi de curatenia zilnica. Un program incarcat la munca sau oboseala acumulata in timpul zilei fac din activitati precum datul cu aspiratorul o adevarata corvoada de prea multe ori. Un aspirator robot se ocupa singur de curatarea podelelor si a covoarelor, fara a avea nevoie de supraveghere sau altfel de efort din partea ta. Trebuie sa tii minte ca aceste aspiratoare nu fac fata la o cantitate insemnata de reziduuri sau la cele de dimensiuni mari, asa ca nu le folosi pentru curte sau ramasite de materiale mari si grele.

Boxa inteligenta

Dispozitivele inteligente sunt din ce in ce mai prezente in casele oamenilor. Datorita numarului mare de aplicatii pentru divertisment, boxele inteligente sunt cele mai accesibile solutii cand iti doresti ceva de dimensiuni mai mici, dar care isi face treaba. Pe langa posibilitatea de a reda muzica de pe diferite aplicatii instalate pe smartphone, boxele devin o adevarata enciclopedie. Pot raspunde la intrebarile tale oricand, poti seta alarme sau le poti transforma intr-un adevarat asistent personal. Un mic device care nu trebuie sa lipseasca dintr-o casa smart.

Asadar, descopera care sunt device-urile de care ai nevoie acasa si fa tot posibilul sa ii poti multumi pe toti membrii familiei. Fie ca este vorba de curatenie sau muzica, acasa trebuie sa fie locul in care se afla toate lucrurile tale preferate.

Sursa foto: pexels.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului