Amenajarea casei

#casa la tara #soba #geamuri #boiler

Te pregatesti sa te muti la tara? Iata 5 sfaturi de la specialisti pe care nu trebuie sa le ignori

Viata la oras devine stresanta si mult prea dinamica pentru cea mai mare parte dintre romani. Acestia au inceput sa isi indrepte privirea catre mediul rural, acolo unde parintii si bunicii lor au trait sanatosi si fericiti pana la adanci batraneti, bucurandu-se de mancarea buna, de aerul curat si de peisajele naturale deosebite. Nu e de mirare ca multi au decis sa se mute la sat, in casa veche a bunicilor, si sa inceapa o noua viata.

Desigur ca locuinta aceasta a venit cu numeroase probleme pe care fiecare a trebuit sa le rezolve, in asa fel incat traiul cotidian sa nu aiba de suferit. In plus, nimeni nu si-a dorit sa ramana ancorat in conditiile vietii la tara, ci s-a gandit la sporirea confortului, adica sa traiasca in mediul rural, dar ca la oras. In acest sens, cei care s-au mutat aici au facut o cercetare amanuntita pentru a gasi cele mai bune proiecte in vederea obtinerii confortului mult dorit.

Iata ce spun specialistii cu privire la lucrurile pe care nu trebuie sa le ignori daca iti doresti o viata cat mai buna la tara:

  1. Nu uita ca ai nevoie de o baie in casa si de apa calda. Wc-ul din fundul curtii nu mai este demult o optiune plauzibila pentru nimeni, iar studiile demonstreaza faptul ca multi locuitori din mediul rural au inceput sa-si construiasca bai cu instalatii sanitare performante, dorindu-si sa traiasca mult mai civilizat. Pentru a beneficia de aceste avantaje, realizeaza-ti sistemul de canalizare si opteaza pentru o fosa septica, cumpara un boiler pentru a avea mereu la dispozitie apa calda si nu uita de instalarea unui hidrofor la fantana, care sa-ti ofere apa rece necesara;
  2. Acoperisul este, cu siguranta, realizat din tigla traditionala, de cele mai multe ori, sparta si permite trecerea apei de ploaie prin tavan in casa. Nu ar fi deloc indicat doar sa inlocuiesti tiglele sparte, mai degraba foloseste un sistem modern de acoperire al locuintei, bucurandu-te din plin de avantajele tehnologiei moderne si de look-ul deosebit pe care il va capata exteriorul;
  3. Casele vechi au podeaua de pamant, prin care soarecii si sobolanii si-au facut tot felul de galerii. Cand ai cercetat casa, probabil ai vazut excrementele lor peste tot si te-ai ingrozit. Totul poate fi transformat fara probleme cu ajutorul unei sape turnate, a placilor din rigips montate pe perete si tavan. Prezenta rozatoarelor va deveni o simpla istorie;



     
  4. Geamurile vechi trebuie inlocuite cu unele moderne, de regula cu termopan, pentru ca vei avea probleme legate de mentinerea temperaturii in interior. Vantul suiera printre ramele de lemn uscat de la ferestre, iar caldura va pieri ca si cand nu a existat niciodata. In plus, va trebui sa folosesti mai multe lemne decat ar fi normal, iar acest lucru va afecta bugetul familiei tale;
  5. Sobele traditionale nu mai sunt o idee buna de a te incalzi pe timpul iernii. Sunt crapate, scot fum in casa si iti vor strica aspectul locuintei, in plus, vor deteriora hainele sau alte obiecte. Achizitioneaza o centrala pe lemne, pe gaz sau pe curent electric, mai moderna si mai economica, iar frigul iernii nu va mai fi o problema nici pentru tine, nici pentru buzunarul tau.

 

In concluzie, daca te-ai decis sa te muti la tara, atunci incearca sa iti creezi un spatiu perfect pentru a trai confortabil si in bune conditii, asemanatoare cu cele de la oras.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea