Amenajarea casei

#casa #amenajarea casei #decorarea casei #decoratiuni

Te-ai plictisit de aspectul casei? Schimba-l!

Modul in care este amenajata locuinta in care traim ne reflecta gusturile si personalitatea insa uneori ne plictisim de aspectul casei si am vrea sa-l schimbam, sa-l updatam la noile tendinte. Pe de alta parte, unele persoane vor sa faca anumite schimbari din motive practice. Iata ce poti sa faci pentru a da un nou aspect locuintei tale:


1 Alege o tema noua


Inainte de a incepe sa aduci modificari designului casei tale gandeste-te cum ai vrea sa arate per ansamblu locuinta. Consulta mai multe reviste si site-uri de specialitate sa vezi ce elemente s-ar potrivi cu personalitatea ta dar si cu spatiul disponibil.

Daca ai o casa amenajata in mod traditional, poate s-ar potrivi mai bine cu personalitatea ta un design modern.

Atentie, daca vrei sa faci schimbari radicale vei avea nevoie si de un buget pe masura. Spre exemplu, daca vrei sa treci de la stilul casual la cel asiatic va fi nevoie de o investitie mai mare intrucat cele doua stiluri nu prea au elemente comune.


2 Schimba stilul de mobila


Tipul mobilierului defineste intotdeauna aspectul unei case.

Daca te-ai plictisit de mobila ta traditional, din lemn, fa o schimbare majora optand pentru una din otel in combinatie cu sticla sau bambus.

Sau incearca sa schimbi cateva piese-cheie de mobilier – canapeaua, scaunele, perdelele si draperiile etc.


3 Ajusteaza si recicleaza


Nu e neaparat nevoie sa renunti la toate piesele vechi de mobilier. Incearca sa le reconditionezi vopsindu-le sau da-le o noua utilitate .

Spre exemplu, daca ai un cos cu flori artificiale care nu-ti mai place renunta la flori dar pastreaza cosul si foloseste-l pentru a-l umple cu altceva.


4 Modifica schema de culori


Casa ta va capata un aspect nou daca vei renunta la culorile dominante in favoarea altora. Poti sa schimbi vopseaua de pe pereti sau sa-i decorezi cu stickere.

De asemenea, schimba cuverturile, covoarele, ramele foto cu unele in culori diferite fata de cele vechi.

Inspira-te din filosofia Feng Shui si foloseste culorile pentru a da o nota de dinamism sau relaxare unei camere.


Citeste mai multe despre:

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului