Amenajarea casei

#reguli amenajare living #amenajare living #living

Te-ai mutat recent si nu stii cum sa iti amenajezi livingul?

Te-ai mutat recent si nu stii cum sa iti amenajezi livingul? Sau pur si simplu ai nevoie de o schimbare, dar nu stii de unde sa incepi? Livingul tau trebuie sa fie spatios, util si sa arate si bine. Pare complicat, dar daca stai sa te gandesti mai bine, nu este chiar asa. Il poti personaliza cum vrei tu!

In primul rand, trebuie sa tii cont daca livingul tau este mic sau mare. Daca el este mai mic si simti ca te sufoci si nu stii cum sa il faci sa para mai aerisit, pentru inceput trebuie sa sti ca exista mobilier multifunctional care cu siguranta iti va fi de ajutor.

Pentru inceput, poti opta pentru un coltar in loc de canapea. Alege un coltar care se poate deschide, iar asa iti poti transforma livingul in camera de oaspeti. Daca ai comoda pentru televizor, renunta la ea si apeleaza la un suport care tine televizorul prins de perete. Crede-ma, arata si bine si multa lume apeleaza la acest truc. De asemenea, daca iti doresti si o biblioteca, poti sa inlocuiesti dulapul obisnuit si sa iti pui pe perete niste rafturi pe care iti poti aseza intreaga colectie de carti si bibelouri. Iar daca ai nevoie si de un birou unde sa lucrezi si dormitorul tau deja este prea incarcat, poti sa iti iei un birou care se aduna si nu vei mai avea batai de cap in privinta spatiului prea putin.

Si ce faci daca livingul dim casa ta este prea mare si nu vrei sa para totul foarte gol? Neaparat trebuie sa iti iei o canapea mai mare de doua-trei persoane si o comoda pentru televizor. Daca stii cum sa le aranjezi, nu vei mai da senzatia ca exisa putin mobilier. Pune canapeaua in mijlocul camerei, nu trebuie sa o lipesti de perete, iar daca iti permiti din punct de vedere financiar, alege si un semineu. Acesta ar fi perfect pentru o seara de weekend relaxanta cu familia sau oaspetii. Poti sa iti achizitionezi si o masa cu niste scaune, perfecta pentru a lua cina in weekend sau pentru a juca diverse jocuri in familie.

In ceea ce priveste culorile, acestea trebuie sa fie neutre. De obicei lumea apeleaza la gri-bej. Nu uita, cu cat este mai deschisa culoarea mobilierului si a peretilor, cu atat va parea mai aerisit, mai spatios. Covorul mai mic, deschis la culoare si draperiile pot face si ele o diferenta destul de mare.

Obiectele decorative trebuie alese si ele in functie de personalitatea ta si a familiei tale. Camera trebuie luminata, iar pentru asta iti recomandam sa citesti articolul despre cele mai moderne lustre pentru living.

Si sa nu uitam ca trebuie sa fii atent si la aparatele electronice pe care le alegi. Spre exemplu, daca livingul tau este mai mic, iti recomandam sa alegi un aer conditionat portabil bun in loc de cel clasic, deoarece este usor de mutat si perfect pentru incaperi mai mici!

Sursa foto: unsplash.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea