Tapetul pentru tavan, o modalitate inedita de revitalizare a decorului

Amenajarea casei

#tapet #decor #design interior #amenajare casa #amenajare camera #tapet tavan #alegere tapet

Tapetul pentru tavan, o modalitate inedita de revitalizare a decorului

Te gandesti sa-ti redecorezi locuinta, dar nu stii cu ce sa incepi? Atunci iti recomandam sa iei in considerare acoperirea tavanului cu tapet. Este o metoda simpla si inedita, prin care poti revitaliza decorul dintr-o camera fara prea mare efort.

Exista mai multe posibilitati de a acoperi tavanul cu tapet, iar daca te intrebi de ce ai face aceasta schimbare majora, merita sa afli ca decorarea tavanului este una dintre cele mai noi tendinte in materie de design interior. In plus, un tapet personalizat poate schimba radical felul in care arata camera si poate face diferenta intre un decor banal si unul cu adevarat spectaculos. In principiu, orice tapet pentru perete poate fi aplicat fara probleme si pe tavan, deci nu ai nevoie de materiale speciale.

Fototapetul

Fototapetul este o tehnica relativ noua in decorarea tavanului, insa odata ce il aplici, poti fi sigur ca obtii o ambianta uluitoare. Fototapetul este foarte realist, iar culorile sunt bine definite si clare, ceea ce face ca rezultatul final sa para aproape ireal. Practic, fototapetul este un tapet care ilustreaza o fotografie in marime naturala. Poate fi vorba despre cerul senin, un peisaj din natura, un peisaj urban sau orice alt cadru care iti place foarte mult.

Tapetul standard

Tapetul standard pentru tavan este cel mai des intalnit, deoarece se aplica destul de usor si este disponibil intr-o mare varietate de modele. De la forme geometrice, pana la flori, animale sau peisaje din natura, toate pot fi reproduse pe tapetul standard.

Tapetul vopsibil

Nu in ultimul rand, daca vrei sa dai unei camere un aer cu totul deosebit, poti opta pentru tapetul vopsibil aplicat pe tavan. Tapetul vopsibil ascunde micile imperfectiuni ale tavanului, insa dincolo de acest aspect practic, iti ofera posibilitatea de a-l colora cu ce nuanta vrei tu.

Cele mai multe tapete vopsibile au diferite modele in relief, astfel incat, atunci cand aplici vopseaua, obtii tot felul de efecte surprinzatoare. Desigur, pentru a amplifica efectele poti folosi o vopsea metalizata sau poti "modela" designul cu ajutorul spoturilor luminoase.

Surse foto: decoist.com, pinterest.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea