Amenajarea casei

# amenajare cassa #design #locuinta #tapet

Tapetul in amenajarea locuintei: o solutie potrivita pentru fiecare camera

Exista multe elemente de design interior care au functionalitati multiple, iar tapetul este unul dintre cele mai versatile exemple. De-a lungul istoriei acesta a reprezentat element decorativ, dovada a unui statut inalt in societate, obiect de arta, precum si modalitatea perfecta de a camufla intrarea catre o camera secreta. In functie de materialul din care este confectionat si de model, alegerea unui tapet cu o imagine placuta reprezinta una dintre cele mai usoare metode prin care un perete alb, banal, poate deveni centrul atentiei in orice incapere.

 

Tapetul in camera de zi

Livingul este camera in care membrii familiei si musafirii se regasesc pentru a petrece timp de calitate impreuna. Din acest motiv, atmosfera de aici trebuie sa fie una primitoare, dar in acelasi timp neutra. Tapetul este o alegere mai mult decat potrivita pentru aceasta camera, iar in infinitatea de modele disponibile putem gasi o solutie perfecta indiferent de stilul de design interior ales. Cel mai mare avantaj al unui tapet in living este reducerea costurilor, aspect care iese in evidenta mai ales in cazul camerelor cu un design de inspiratie industriala (unde achizitionarea si instalarea unor pereti de caramida poate fi foarte costisitoare) sau glam (unde decoratiunile pot fi foarte costisitoare din cauza detaliilor de finete).

Tapetul in dormitor

Dormitorul este camera in care putem visa cat de departe ne duce imaginatia. Utilizarea tapetului pentru a transforma un perete intr-un portal catre o alta lume este nu doar permisa, ci si incurajata. Cei care se simt mai confortabil intre motive repetitive pot alege culori neutre si modele simple cu care sa se inconjoare. Motive din natura precum peisajele tropicale si montane sau imaginile cu elemente naturale (copaci, flori, animale) pot crea un sentiment de comuniune cu natura care de multe ori ne lipseste in mediul urban.

Tapetul in camera copiilor

Copiii au cea mai mare nevoie de stimulare vizuala pentru a-si dezvolta imaginatia si creativitatea. Din acest motiv, parintii au ales mereu sa infrumuseteze peretii camerelor celor mici cu elemente decorative inspirate din desenele sau cartile preferate. Utilizarea fototapetului in camera copiilor nu este doar o metoda ieftina de a decora peretii, ci si o modalitate facila de a-i proteja. Mai mult, tapetul este usor de montat si de dat jos, astfel ca peretii copilului pot „creste” odata cu acesta prin schimbarea periodica a imaginilor in functie de varsta si noile pasiuni ale celui mic. 

Tapetul in baie, bucatarie sau hol

Chiar daca poate parea contraintuitiv, tapetul este o alegere buna si pentru baie sau bucatarie. Faianta are rolul ei in aceste camere, dar prin utilizarea ei doar in zonele unde este absolut necesara si decorarea celorlalti pereti cu tapet vom obtine o imagine de ansamblu mai aerisita si adaptata vremurilor moderne. Imaginile relaxante cu peisaje tomnatice si campuri cu flori, dar si cele cu fructe, legume sau rafturi cu condimente pot fi integrate perfect in bucatarie. Motivul pentru care restaurantele de familie apeleaza la decoratiuni inspirate din bucatariile bunicilor este chiar crearea unei atmosfere familiare, care provoaca nostalgie. Acelasi sentiment cald poate fi creat de oricine in propria bucatarie prin utilizarea imaginilor potrivite.

De cand baia a devenit mai mult decat o simpla camera unde ne ocupam de igiena personala, teme precum jungla sau magia orientului au devenit din ce in ca mai populare. Pe langa plante si alte obiecte decorative care recreeaza tema aleasa in propria baie, o imagine sugestiva pe fototapet va fi stalpul de rezistenta al intregii viziuni. Astfel, baia devine o oaza de relaxare si destindere dupa o zi grea si obositoare.

Holul este o alta incapere unde fototapetul este o alegere mai mult decat potrivita. Pe langa rolul pur decorativ, tapetul va proteja peretii de eventualele amprente sau pete care apar mai usor in aceasta zona a casei.

Cel mai mare avantaj al fototapetului este usurinta cu care poate fi inlocuit la nevoie sau atunci cand dorim o schimbare majora fara foarte mult efort. Cu costuri reduse si efort minim, oricine poate avea o cu totul si cu totul alta ambianta in camera de zi sau dormitor prin schimbarea tapetului cu unul cu o imagine diferita. Mai mult, bucuria celor mici nu are pret atunci cand descopera noi personaje care le populeaza peretii periodic.

FOTO: Dovido.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului