Amenajarea casei

#suveniruri vacanta #decoratiuni interioare #casa #decorare casa

Suvenirurile din vacanta - decoratiuni perfecte pentru casa

Suvenirurile din vacanta pot constitui piese centrale in decorul casei tale. Adu din vacanta obiecte frumoase care pot fi integrate in decor si care iti vor aminti de calatoriile minunate pe care le-ai facut.

Decoreaza cu scoici si nisip

Scoicile si nisipul reprezinta un suvenir clasic si gratuit. Oricine poate aduna cateva scoici de pe malul marii si cativa pumni de nisip. Problema este ca, odata ce le scoti din bagaj, daca nu le transformi in decoratiuni, acestea vor esua prin vreun borcan mutat dintr-o parte in alta, pana va fi aruncat la gunoi.

Exista multe modalitati de a pune in valoare nisipul si scoicile. Poti impodobi pervazul unei ferestre unde nu exista o perdea pana in podea. Pervazul trebuie sa fie expus vederii deorece va juca rolul unei etajere. Cumpara cateva sticle si borcane de stila de la magazinele de decoratiuni interioare. Este de preferinta ca recipientele sa aiba si capac, pentru ca scoicile sa nu se umple de praf in timp.

Toarna nisipul in sticle si borcane, curata foarte bine scoicile pentru ca cochilia sa fie curata si aseaza-le in borcane. Expune-le apoi pe pervaz, in lumina naturala a soarelui. Fereastra ta va arata minunat si iti va aminti de zilele petrecute la mare.

Un alt pe care-l poti face este sa cumperi un recipient dreptunghiular de sticla transparenta, ca o vaza geometrica. Pune nisip, adauga grau incoltit si, printre firele verzi aseaza scoici.



Foto: southernliving.timeinc.net

Decoratiuni cu plante uscate

Plantele culese in vacanta pot folosi la crearea propriilor tale decoratiuni de interior. Poti folosi flori pe care sa le usuci, muschi, frunze etc.

O modalitate de a expune aceste plante este sa le usuci bine si apoi sa le fixezi intr-o rama, cu lipici sau pioneze. Poti crea propriile tale tablouri cu petale si frunze in culori deosebite.

Daca te pricepi la bricolaj, construieste un recipient din lemn vopsit, umple-l cu pamant sau nisip si creeaza un copacel din muschi. Da-i muschiului o forma deosebita si prinde in el boboci mici, margele etc

.

Foto: tqn.com

Canile, suveniruri practice

Una dintre cele mai practice suveniruri de vacanta este cana. Niciodata nu strica sa ai o cana in plus si iti poti face propria ta colectie internationala. In vacanta, alege din magazinele de suveniruri cani pe care scrie numele tarii respective sau cani intr-o anumita culoare sau cani cun forme bizare. Acasa poti folosi o etajera pe care sa asezi aceste cani, astfel incat sa obtii o expozitie.

Este bine ca aceste cani insiruite sa aiba ceva in comun: culoarea, numele tarilor, forma etc. In acest fel, canile vor atrage si mai mult atentia.

Statuete, suveniruri pentru decorul tau

Daca iti plac statuetele, poti cumpara pisici si faraoni miniaturali din Egipt, reproduceri dupa Statuia Libertatii in Statele Unite, Turnul Eiffel in Franta, reproduceri dupa statui grecesti in Grecia etc. Astfel de obiecte sunt singurale si este mai greu sa le gasesti un loc in casa. Daca le asezi separat, s-ar putea ca statuile sa nu se integreze in decor si locuinta ta sa arate ca un amalgam de lucruri aduse de prin toata lumea.

Exista, insa, o solutie. Construieste o vitrina, o etajera sau o rama adanca cu compartimente separate. Cumpara intotdeauna statuete de aproximativ aceeasi marime si le vei putea etala in micile compartimente ale ramei, obtinand astfel o colectie interesanta.

Foto: hgtv.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea