Amenajarea casei

#pat #scari #superstitii #casa

Superstitii despre casa si design interior

Se spune ca aduce ghinion sa iesi dintr-o casa pe alta usa decat cea prin care ai intrat. Intr-o casa, scara este o zona problematica la multe popoare. Nu poti trece pe sub ea, nu trebuie sa treci pe langa cineva pe scara si nici sa ai o scara care coboara pana in intrarii in casa. Superstitii exista peste tot in lume, iar unele dintre ele sunt legate de centrul universului personal, casa.

1 Teama de numarul 13 este intalnita in special in culturile vestice, unde acest numar este asociat cu ghinionul. Cei superstitiosi evita sa locuiasca in case care au in adresa acest numar sau in apartamente aflate la etajul al 13-lea.

2 Conform regulilor Feng Shui chinezesti, un birou nu trebuie sa fie asezat astfel incat, atunci cand te asezi la el, sa stai cu spatele spre usa.

3 Tot in Feng Shui, construirea unei case trebuie sa respecte anumite reguli si interdictii. O casa nu se construieste cu fata spre nord. Dormitorul principal al casei nu trebuie construit deasupra garajului si nici o baie deasupra unei bucatarii .

4 In Japonia, patul din dormitor nu trebuie sa fie pozitionat cu tablia spre nord. Conform unor traditii funerare buddhiste, trupul este asezat avand capul spre nord.

5 In Philippine, o casa in care circula furnici negre este un semn ca proprietarul se va imbogati.

6 In Feng Shui una dintre reguli spune ca nu se pun oglinzi in dormitor, deoarece acestea te impiedica sa ai un somn linistit .

7 In arta islamica, nu se infatiseaza oameni sau animale pentru ca aceste reprezentari sa nu poata deveni idoli. De aceea, in arta se folosesc caractere unice, rezumate la forme precise: forme geometrice, florale, caligrafice si arabescuri.

8 In Republica Dominicana o superstitie spune ca o viespe care intra in casa este purtatoare de ghinion.

9 In Feng Shui, nu trebuie pusa o oglinda in fata unei intrari deaorece energia pozitiva va fi reflectata si nu va mai intra in casa.

10 O superstitie generala spune ca o matura veche nu trebuie adusa in noua locuinta. Ea se arunca si in noua casa va fi folosita o matura noua.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului