Amenajarea casei

#ferestre pictate #decoratiuni casa #amenajare casa #ferestre

Sunt la moda ferestrele pictate. Inspira-te!

Crezi ca vitraliile sunt doar pentru marile catedrale sau pentru palatele medievale? Trebuie sa stii ca ferestrele pictate sunt moderne si foarte practice. Confera caldura si o lumina aparte unei incaperi si, in plus, nici nu le permit curiosilor sa vada in interior.

Autocolantul

Autocolantul este modalitatea cea mai noua de a decora sticla unei ferestre sau a unei usi. E si cea mai simpla si mai rapida solutie atunci cand vrei sa obtii un efect spectaculos si, in acelasi timp, un geam opacizat. Pe de o parte, nici nu elimini lumina, dar iti confera si un plus de intimitate. Un alt avantaj excelent al acestei tehnici este ca daca te-ai plictisit de desenul/ imaginea aleasa esti liber sa indepartezi autocolantul si sa il inlocuiesti fara sa fie necesar sa schimbi geamul cu totul.

Cat priveste modelele, in magazinele de bricolaj vei gasi o multime de modele, de la cele cu forme geometrice, la cele care imita elemente din natura pana la cele care reproduc peisaje din natura.

Ca sa aplici autocolantul este necesar ca mai intai sa cureti bine sticla, apoi sa o usuci. La final, dupa ce ai asezat bine folia adeziva, elimina bulele de aer formate prin presare cu ajutorul unei bucati de material textil moale.

Pictura pe sticla

Vrei ca locuinta ta sa capete un aspect extrem de luxos? Atunci alege varianta pictarii ferestrelor. Ideea s-ar putea sa te sperie initial, dar vei vedea ca tehnica nu este una chiar complicata. Ai nevoie de putina imaginatie si de multa rabdare.

Materialele necesare le vei gasi in orice magazin mare de bricolaj, de la pasta cu plumb cu care realizezi retelele, pana la culori si pensule. Trebuie sa tii cont ca, si in acest caz, fereastra trebuie sa fi foarte curata, bine degresata.

Modele pe care le poti folosi

Ferestrele fara pervaz sau cele aflate la mare inaltime si care nu iti permit montarea unei jardiniere nu ar trebui sa fie totusi vaduvite de frumusetea florilor. Poti simula prezenta ghivecelor cu ajutorul autocolantului.

Simuleaza imaginea unei gradini luxuriante folosind imaginea unor plante uriase pentru sticla usii care da spre terasa.

Imaginea catorva crengute inflorite la fereastra ta va da dormitorului un aer romantic si foarte vesel.

Sursa foto: donnaclick.it

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului