Amenajarea casei

#casa curata #casa ordonata #casa

Sugestii utile pentru o casa curata si ordonata

Se intampla des sa ajungem acasa dupa o zi grea de munca fara niciun chef de a gati sau de a face curatenie. Cu toate astea, patul este nefacut, gunoiul nu este dus, iar lenjeria de pat trebuie schimbata. Amanarea este cel mai urat dusman al tau in acest caz! Poate ar fi mai bine sa schimbi un pic situatia si sa iti reevaluezi prioritatile.

De exemplu, stiai ca trebuie sa deschizi geamul larg atunci cand ai ajuns acasa pentru ca mirosul neplacut si inclusiv umezeala din interior sa fie inlaturate? Nu rabata geamul, mai ales acum pe timp de iarna, cu toate ca esti tentata sa faci acest lucru din cauza frigului. Deschide larg fereastra pentru a lasa aerul proaspat sa intre in locuinta, timp de cinci sau zece minute, aceasta fiind varianta corecta a modului in care aerisesti casa.

Un alt truc este sa folosesti o statie de calcat pentru ca hainele tale sa fie nu doar lipsite de cute, dar si igienizate. Lenjeria de pat si cea intima sunt o sursa mare de microbi care pot fi eliminati mai usor prin calcare.

Daca iti doresti cateva sugestii pentru o casa ordonata si curata, citeste materialul de mai jos:

Strange-ti hainele

Cu siguranta ai vizitat persoane care au case extrem de ordonate. Poate ai sesizat ca nu au lucruri aruncate intr-o parte si in alta in living sau bucatarie. Acest lucru se datoreaza faptului ca mereu au grija sa puna la locul lor obiectele sau hainele pe care nu le mai folosesc. Ia-le exemplul! Astfel, nu doar ca vei stii unde sa cauti cand vei avea nevoie de ele, dar casa ta va arata mereu ordonata.

Spala mereu vasele

Abracadabra si vasele sunt spalate! Nu, nu merge asa treaba! Daca amani spalarea lor, nu vor disparea ca prin magie, asa ca e important sa rezisti tentatiei de a le lasa in chiuveta pana a doua zi.

Foloseste organizatoare

Da, aceste obiecte sunt extrem de utile. Se gasesc in supermarket sau la magazine de specialitate, nu sunt scumpe si vin intr-o sumedenie de culori si dimensiuni. Te vor ajuta in mai multe feluri, facand casa sa para organizata, dar si tu vei sti imediat locul unde se afla anumite obiecte, iar gasirea lor va fi mult mai usoara.

Curata frigiderul saptamanal

Inainte de a merge la piata sau in hipermarket, deschide frigiderul si vezi ce iti lipseste. Foloseste o lista pentru a sti ce sa cumperi, fara sa uiti ceva. De asemenea, arunca la cos toate produsele care au expirat si sterge frigiderul cu o laveta bine stoarsa de apa.

Fa curat in dormitor inainte de culcare

Verifica inainte de a te pune la somn daca ai lasat aruncate prin dormitor haine murdare, sosete, carti sau alte obiecte care trebuie sa isi gaseasca locul lor. Te vei trezi mult mai bine daca dormitorul o sa fie curat. De asemenea, lasa fereastra deschisa timp de doua sau trei minute, pentru ca aerul proaspat si racoros te va ajuta sa adormi.

Foloseste aspiratorul des

Daca esti fericita detinatoare a unui patruped stii ca parul este mereu o problema. Sau, daca esti mamica, sti cat de obositor este sa strangi mereu dupa puiutul tau. Foloseste un aspirator pe care sa il utilizezi pe suprafete mai mari sau mai mici, precum mese, perdele ori noptiere. Timpul pe care il vei economisi conteaza, iar casa va arata mereu curata!

Nu este usor sa tii o casa mereu curata si ordonata, dar foloseste-te de aceste tips & tricks pentru a-ti usura munca. De altfel, poti sa intocmesti saptamanal o lista scurta cu ce trebuie sa faci ca sa tii curatenia in casa. Motivatia ta va creste, iar tot procesul se va transforma intr-un nou obicei pe care ti-l vei insusi. Dupa o perioada de timp, nici nu o sa mai ai nevoie de lista, obiceiul fiind bine conturat.

Sursa foto: Shutterstock

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului