Amenajarea casei

#design interior #sufragerie vara #design sufragerie

Sufrageria de vara: 6 idei pentru un design reusit

Ti-ai pregatit casa pentru sezonul fierbinte? Daca nu ai incercat pana acum o redecorare in ton cu sezonul, iti oferim cateva sugestii pentru un design reusit al sufrageriei!


1. Sufrageria de vara: Perdele diafane


O sufragerie de vara este un spatiu in care patrunde lumina din belsug - in special daca locuiesti la casa, iar ferestrele livingului dau inspre gradina racoroasa. Astfel, pentru a reusi sa luminezi cat mai bine sufrageria, alege perdele sau storuri transparente. Ideale sunt cele simple care ofera si o nota de bun gust incaperii.

Pentru a da culoare sufrageriei de vara, poti amplasa in dreptul ferestrelor doua fotolii colorate, numai bune pentru o lectura confortabila.


2. Sufrageria de vara: Mobilier usor


Sufrageria de vara a unei case de vacanta, spre exemplu, poate fi amenajata cu succes cu mobilier din materiale usoare, precum ratanul, ideale unui astfel de spatiu. Piesele de mobiler din ratan se asorteaza perfect unei locuinte tip cabana, construite din lemn (ori acoperite cu placi din lemn). Intr-o astfel de sufragerie poti insera si decoratiuni rustice, precum pernele cu motive populare, stergare, tablouri si covoare traditionale.


3. Sufrageria de vara: Pereti albi


In concordanta cu primul punct, zugravirea peretilor in alb este alegerea ideala pe timp de vara, pentru a castiga un plus de luminozitate. In acelasi timp, o sufragerie de vara poate include si mobilier deschis la culoare, de la dulap si masa pana la canapea si fotolii.

Un contrast deosebit cu albul incaperii il vor oferi cateva elemente decorative negre, cum ar fi o lustra si cateva pernute. Pastreaza cat mai putine piese de mobiler si decoratiuni in sufrageria de vara de acest tip, pentru a crea un spatiu aerisit.


4. Sufrageria de vara: Living pastel


O sufragerie de vara cu un design in care predomina albul poate fi completata cu elemente pastel, care ii vor "indulci" aspectul. Intr-un living elegant poti insera obiecte decorative din portelan alb-albastru, dar si perne decorative albe cu motive roz-rosii florale.


5. Sufrageria de vara: Living in stil frantuzesc


Cum poti avea o sufragerie de vara in stil frantuzesc? Foloseste mobilier elegant, de buna calitate, de inspiratie regala, in nuante de crem, bej si gri deschis. Candelabrul impozant nu ar trebui sa lipseasca din sufrageria in stil frantuzesc, nici o oglinda vintage, cu un design asortat candelabrului.


6. Sufrageria de vara: Culori neutre


Un element comun diverselor tipuri de sufragerii de vara este prezenta culorilor neutre, in nuante deschise. Desi poti opta pentru un living amenajat pornind de la culori intense, variantele neutre - bej, crem, alb etc. - te vor ajuta sa obtii o sufragerie de vara mult mai luminoasa.

Culorile neutre deschise se vor dovedi o alegere inspirata cu precadere intr-un living care dispune de o singura ferestra, relativ mica, raportat la dimensiunile sufrageriei. Amplaseaza canapeaua, scaunele sau fotoliile din incapere cat mai aproape de fereastra, pentru a te bucura cat mai mult de lumina naturala.

Foto: roomenvy.wordpress.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea