Amenajarea casei

#tablouri #canapea #oglinzi #masuta de cafea #idei preconcepute casa

Stiluri de design nonconformiste: 4 reguli de moda veche ce merita incalcate

Regulile sunt facute pentru a fi incalcate, iar evolutia izvoraste intotdeauna din nonconformism. Cele doua concepte se aplica perfect in designul casei, cand iti doresti sa locuiesti intr-un spatiu cu personalitate, care sa te reprezinte si sa imbine armonios utilul cu placutul.

Exista o serie de reguli de moda veche despre cum "trebuie" sa fie amenajata o casa, care pot naste multe prejudecati in mintea ta. Aceste idei preconcepute iti limiteaza de fapt dreptul de a-ti reflecta propriul caracter in designul locuintei. Nu uita ca un strop de rebeliune este absolut necesar in decorul casei tale, altfel te privezi de privilegiul de a te simti cu adevarat in largul tau acasa!

Iata ce reguli de moda veche merita incalcate, pentru o casa compatibila cu nevoile si identitatea ta!

1 Alege un singur stil de design in toata casa

Atunci cand te joci cu forme, texturi, nuante si alternante de materiale, ai toate sansele sa obtii o diversitate fascinanta si atragatoare in casa. Nu urma orbeste regula unui singur stil de design in toata locuinta, altfel poti obtine o amenajare monotona.

Dormitorul tau poate fi shabby-chic pentru o atmosfera calda si primitoare, pe cand livingul poate arata grozav cu un design industrial ultramodern. Iar bucataria ar putea fi cu adevarat pe gustul tau, daca o amenajezi in stil rustic.

2 Piesele de arta si oglinzile trebuie sa fie atarnate pe perete

Nimic mai fals. Designerii folosesc tot mai des in amenajarile interioare moderne tehnica sprijinirii tablourilor si a oglinzilor de pereti, pentru un aer relaxat in camera. Ai grija, totusi, unde alegi sa le amplasezi, cel mai bine este sa le grupezi pe dimensiuni similare: nu vrei ca decorul sa para haotic si neglijent!

3 Sufrageria trebuie sa aiba canapea si masuta de cafea

O alta regula de moda veche nescrisa este aceea ca orice sufragerie trebuie sa aiba o canapea si o masuta de cafea pusa in fata ei. Stilul de viata modern este atat de variat, incat nu merita sa te limitezi la acest concept de moda veche. Daca preferi sa chemi prietenii la un karaoke, in loc sa te uiti la televizior in timpul liber, o succesiune de fotolii sau scaune-sezlong s-ar potrivi mai bine livingului tau.

Daca esti mereu in miscare, cateva taburete otomane si o tava chic poate fi o solutie mai flexibila pentru servirea cafelei in locul clasicei masute.

4 Vopseste spatiile mici in nuante deschise

In realitate, nuantele tari si indraznete sau imprimeurile deosebite pot oferi o dimensiune aparte unei camere mici.

Sursa foto: brightnest.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea