Amenajarea casei

# design casa #stil peticit #stil de design

Stilul peticit: cum si unde sa-l aplici

S-ar putea crede ca stilul peticit este unul uniform, simplu: iei cateva materiale diferite, le cosi si gata! Ei bine, nu este chiar asa. Jocul cu modele, culori si texturi este unul putin mai complicat, dar, odata invatat, vei reusi sa faci minuni in decorul casei tale.


Alege un model

In primul rand, cand te apuci de decorat, trebuie sa stii ce efect vrei sa obtii: subtil si bland, cald sau vesel, nebunesc. Iata cateva imagini din care te poti inspira:


Ideal pentru orice tip de decor

In al doilea rand, trebuie sa stii ca nu exista limite! Desi stilul peticit este asociat adesea cu pledurile impletite si covoarele colorate, de fapt imaginatia ta nu trebuie sa aiba limite. Poti folosi acest stil aproape pentru orice piesa de interior: tapiteria scaunelor, a fotoliilor, perne, decorul peretIlor, dar chiar si obiecte mai mici cum ar fi abajurul lampilor sau chiar un ceainic vechi ori o cana de apa pe care te gandeai sa o arunci.



Apoi, nu uita ca nu exista o camera anume in casa pentru care stilul este potrivit. Poti folosi un covor din petice in bucatarie, perne vesele in camera copiilor sau un tapet vesel in living. Si in dormitor este potrivit, mai ales daca alegi cateva imprimeuri romantice, in culori pastelate care pot fie sa „inveleasca” un divan, fie sa potenteze lumina unui bec banal printr-un abajur colorat.


Foloseste texturi asemanatoare

Este bine ca atunci cand te apuci de decorat sa folosesti texturi asemanatoare: catifea, bumbac, matase, indiferent ce alegi, combina modelele, nu felul materialului, pentru a avea un element de legatura intre petice. Pe aceeasi regula, poti folosi stilul peticit si in baie sau bucatarie, unde poti imbina placi de gresie sau de faianta diferite.



Si daca nu ai curaj sa incepi cu o piesa mare, poti sa reinventezi un sifonier mai vechi. Fie ca le folosesti pentru interior sau pentru exterior, peticele vor aduce un plus de veselie camerei si, totodata, tie.



Sursa foto: 24.media.tumblr.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare