Amenajarea casei

#decorare #amenajare #stil #casa #amenajarea casei

Stilul minimalist

Stilul minimalist se defineste printr-un decor aerisit si luminos, realizat din forme simple, geometrice, curate si linii drepte. Minimalismul s-a impus in designul interior la inceputul secolului XX si reprezinta curentul care a reusit sa elibereze interioarele caselor de obiectele inutile si de excesul de ornamente, ce dau senzatia de supraincarcare . Este stilul ideal de amenajare pentru locuintele mici sau apartamentele de bloc, unde spatiul reprezinta o problema presanta.


1 Culori


Stilul minimalist este caracterizat de culori neutre . Designerii minimalisti se rezuma la folosirea unor tonuri de gri, bej, verde, alb si negru. Peretii sunt vopsiti de regula in alb. Doar pentru anumite detalii se recurg la culori primare, in cantitati reduse.

Insa, chiar daca paleta de culori pare saraca si neinspirata, ea urmareste crearea unei senzatii de intimitate si relaxare. Totodata, datorita imbinarii acestor culori neutre, se creeza iluzia unui spatiu vast.


2 Mobilier


Piesele de mobilier au forme simple, fine si sunt de dimensiuni joase. O casa decorata in stil minimalist are numai piese de interior strict necesare, in ideea de spatialitate si evitare a aglomerarilor inutile.

Stilul minimalist inseamna inlocuirea mobilei masive cu una simpla. De exemplu, bibilioteca este inlocuita cu rafturi, mesele si scaunele greoaie si mari sunt inlocuite cu mese joase, taiate in forme geometrice simple si taburete iar dulapurile sunt inlocuite cu spatii zidite in pereti.

Totodata, acest stil sustine ideea de open-space, de renuntare la peretii interni si transparenta.

Mobila, realizata din lemn, PAL melaminat, sticla mata sau semitransparenta si inox, are o textura usor lucioasa, dand impresia de finisaj atent realizat.


3 Pardoseala


Stilul minimalist pledeaza pentru renuntarea la covoare si mochete, in favoarea parchetului lacuit sau vopsit in nuante neutre.

De asemenea, acest stil propune folosirea in baie si bucatarie a gresiei si faiantei care imita parchetul.


4
Lumina


Lumina caracteristica acestui stil decorativ este difuza si confera o impresie de relaxare si intimitate. In interiorul minimalist, lumina nu vine de la o singura sursa asezata in mijlocul camerei, ci de la mai multe corpuri de iluminat, ascunse in tavanul fals .

Lustrele traditionale sunt inlocuite cu lampi inalte metalice, realizate artistic, sau cu unele foarte usoare, cu abajurul din hartie.

De asemenea, cu ajutorul luminii artificiale sunt puse in valoare tablourile sau diferite obiecte decorative.

Atunci cand decorezi o casa in stil minimalist este indicat sa ai in vedere ca nimic nu trebuie sa incarce atmosfera, sa plictiseasca sau sa oboseasca privirea.
 

Sursa foto : www.www.juvandesign.com.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea