Amenajarea casei

#decoratiuni interioare #decorare #stil #amenajarea casei

Stilul glamour

Stilul glamour inseamna stralucire, eleganta si extravaganta. Considerat de unii un kitsch, de altii o dovada de opulenta si lux ostentativ, stilul glamour a aparut ca o alternativa la simplificarea extrema a designului si arhitecturii contemporane.



1 Culori


Stilul glamour este caracterizat de folosirea unei palete neutre de culori (roz, nuante de maro si crem) in combinatie cu nuante tari, intense (mov, albastru, rosu). Nuantele stralucitoare de argintiu sau auriu sunt de asemenea caracteristice pentru acest stil decorativ.

Peretii sunt adesea vopsiti sau decorati cu tapet in nuante puternice, socante, adesea fiind folosite inflorituri si modele cat mai complicate. De altfel, pattern-ul vintage floral este definitoriu intr-un interior glamour.


2 Mobilier


Mobila reprezinta o combinatie intre cea contemporana si cea cu influente orientale. De asemenea, mobila glamour poate avea elemente inspirate din stilurile florentin, baroc sau Louis XVI de tipul picioarelor mai ascutite la baza si evazate spre partea superioara. Diferenta fata de modelul original consta in faptul ca mobilierul este confectionat din materiale atipice ca sticla, plexiglas, rasini epoxidice.

Canapelele si fotoliile sunt rotunjite la capete sau au o forma contorsionata a bratelor si tapiserii in culori puternice.

Mobilierul glamour mai este caracterizat de finisaje foarte lucioase si stilizarea ornamentelor.


3 Materiale textile


Stilul glamour este caracterizat de materiale somptuoase, placute la atingere. Acestea au imprimeuri florale, animal print sau modele de dantela si sunt in culori extravagante, contrastante chiar.

Draperiile si perdelele sunt confectionate din matase si satin iar mochetele sunt groase si moi.


4 Accesorii


Accesoriile sunt cele care personalizeaza o camera glamour. Obiectele utilizate trebuie sa fie cat mai bogat decorate, cu inflorituri si contorsionari cat mai complicate.

Sunt folosite adesea elemente decorative ce reflecta lumina. Oglinzile au atat forma clasica, fiind atarnate de perete sau sunt utilizate ca elemente decorative, lipite de rame foto si vaze.

Candelabrele din materiale cat mai pretioase (cristale) sunt extrem de importante intr-un decor glamour. De asemenea, se folosesc veioze si lampi decorate cu bucati de oglinda sau cristale.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului