Amenajarea casei

#stiluri design #casa #amenajare casa # design casa #secrete amenajare #stil etno ecletic

Stilul etno-eclectic in designul casei: 3 secrete de amenajare

Combinarea de texturi, imprimeuri, culori, accente si puncte focale constituie esenta stilului etno-eclectic in designul casei, iar pentru un rezultat final multumitor, pastrarea unui echilibru prin alaturarea de elemente atat de diversificate este unul dintre cele mai importante secrete de amenajare in acest stil fascinant.

Avantajul suprem al stilului etno-eclectic in amenajarea locuintei este acela ca iti permite sa te identifici cu mediul inconjurator, sa iti pui amprenta personala asupra designului si sa te mandresti cu un decor 100% original.

Amestecul de elemente culturale diverse conduce la crearea unei imagini generale eclectice si inedite, insa cumpatarea ramane totusi o conditie pentru prevenirea esecului stilistic. Iata cateva secrete de amenajare importante pentru stilul etno-eclectic!


1. Pastreaza-ti mintea deschisa

Conformismul si limitele sunt impedimente majore in crearea unui decor etno-eclectic reusit. Nu te poti rezuma la elementele unei singure culturi, trebuie sa te gandesti la un mix interesant de cultura africana, cu cea indiana si occidentala.

Renunta la obsesia de a asorta totul, aici farmecul consta tocmai in fluxul schimbator de forme si culori. Nu trebuie sa iti asortezi neaparat husa canapelei cu fata de masa, pentru a obtine un decor reusit. Din contra, poti scoate din anonimat o canapea din piele bej foarte moderna, cu un televizor de un rosu-cireasa fascinant.



Sursa foto: teamhomemissions.com


2. Evita aglomeratia

Pe cat de fascinant poate fi un stil de design etno-eclectic, pe atat de susceptibil este aglomerarii. Este important sa te rezumi la maximum 3 elemente. Doua dintre ele pot fi de baza, iar al treilea folosit doar pentru accente. Prea multe puncte focale pot "sufoca" vizual incaperea si dezechilibra estetic decorul.

Sursa foto: artidanses.com


3. Fa conexiuni intre elemente

Poate parea dificil sa gasesti un element comun care sa faca legatura intre un corp de mobilier antic chinezesc, o masca africana si un covor persan, insa cu siguranta nu este imposibil. Incearca sa le gasesti o tema comuna: pot aminti de acelasi eveniment, stil de viata sau regiune ori pot fi toate calmante, festive sau antice.

Gaseste o coordonare si intre culori, nu alege toate obiectele rosii, albastre sau galbene. Incearca sa le integrezi in aceeasi paleta cromatica, de nuante calde si nuante reci, de pilda. La final, ai grija ca dimensiunile sa fie proportionale sau sa se echilibreze vizual reciproc!



Sursa foto: achica.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului