Stilul Country Chic, un decor clasic si atemporal uimitor

Amenajarea casei

#decor interior #stil design # deco vintage #shabby chic # country chic # cum sa decorezi

Stilul Country Chic, un decor clasic si atemporal uimitor

Cu o usoara influenta a stilului britanic Shabby Chic si cu o atingere rustica, decorul Country Chic este una dintre cele mai noi tendinte in design interior. Country Chic se incadreaza intre stilul elegant, clasic, dar este so atemporal si scoate in evidenta o pasiune de nestavilit pentru obiecte vechi si mici detalii decorative.

Amestec de stiluri uimitoare

Stilul Country Chic mai este denumit si rusticul modern. Acesta este un amestec de stiluri, in care materialele nobile si fibrele naturale imbraca obiecte vechi, pline de istorie.

Pentru a incepe un decor Country Chic trebuie sa strangi mai intai cateva obiecte familiare vechi. Scaune, mese, vaze, jucarii, instrumente muzicale sau oglinzi antice sunt cateva elemente-cheie de care ai nevoie pentru realizarea unui decor rustic modern.



Spre deosebire de stilul Shabby Chic, care se axeaza pe culori pastelate, stilul Country Chic merge pe nuante naturale, precum bej, nisip, pamantiu sau cafea. De asemenea, ai posibilitatea sa contrastezi aceste nuante cu bleumarin sau chiar rosu.

Materiale naturale ce se imbina armonios

Finetea portelanului, rigiditatea fierului forjat si naturaletea lemnului se imbina armonios in decorul Country Chic. Pentru si mai mult efect, poti folosi si obiecte usor ruginte, pentru a da un aspect si mai antic decorului tau.

Piese de arta vechi

Piesele decorative pe care le folosesti pentru stilul Country Chic trebuie sa aduca si ele un aer boem si vintage. Asadar, ezita sa folosesti sclupturi moderne sau picturi abstracte. Alege niste fotografii cu natura statica, scene de familie sau chiar portrete.

In cazul in care iti doresti sa iti tapetezi peretii, alege un tapet in nuante calde, primitoare precum alb sau bej. Perdelele si tesaturile trebuie sa se incadreze si ele in aceeasi cromatica naturala, asadar alege unele din panza sau canepa.

O scara veche, un cos mare de ratan sau boluri de lemn pot fi niste elemente de decor excelente pentru stilul Country Chic. Asadar, nu uita de detalii, deoarece acestea te ajuta sa faci diferenta.


Sursa foto: estiloydeco.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare