Amenajarea casei

#stil amenajare #stilul vintage #decoratiuni vintage #stilul cottage #stilul englezesc

Stilul cottage: idei vintage de amenajare

Stiul cottage este destinat proprietarilor care isi doresc sa aduca in casele lor un strop din nostalgia trecutului in maniera englezeasca. Specific satelor britanice, stilul cottage implica folosirea unor elemente cu parfum retro. Iata cateva idei vintage pe care le poti folosi pentru a amenaja o casa in stil cottage!

1 Candelabru pe hol

Holul este un spatiu care nu trebuie ignorat. Prima zona in care pasesti cand intri in casa, holul poate gazdui elemente cottage precum un candelabru vintage. Alege un model intr-o culoare care sa se asorteze celei a peretilor si a usilor, astfel incat sa creezi armonie.

2 Tablou vintage pe hol

De asemenea pe hol, in apropierea intrarii, poti crea un punct focal pe un perete adaugand un tablou cu parfum vintage. Pentru a crea un efect spectaculos, apeleaza la o metoda mai putin obisnuita de prindere: in loc sa folosesti clasicul cui, leaga de tablou o panglica dintr-un material diafan, dar rezistent, pe care o fixezi de plafon. In acest fel, oferi holului un plus de eleganta rustica.

3 Candelabru de lemn in sufragerie

Candelabrele sunt elemente esentiale in stilul cottage, de aceea nu ar trebui sa lipseasca nici din living. Alege un candelabru din lemn, a carui culoare sa o asortezi la cea a peretilor. Un living cu pereti zugraviti intr-o nuanta de maro, in interiorul caruia ai inserat decoratiuni in nuante similare, se va incrada perfect in stilul cottage. Tine cont de faptul ca peretii maro inchis vor evidentia frumos obiectele decorative deschise la culoare.

In situatia in care sufrageria nu dispune de o fereastra foarte mare, care sa lumineze suficient incaperea, creeaza o iluzie optica adaugand, de-o parte si de alta a ferestrei, doua oglinzi verticale inalte.

4 Decor variat

Un amestec de imprimeuri si texturi in interiorul unei case in stil cottage va da un plus de valoare locuintei. Prin urmare, indrazneste sa imbini, intr-o singura incapere, elemente in culori similare, dar cu imprimeuri diverse, care sa se completeze unele pe altele.

Nu ezita sa adaugi si elemente naturale, cum ar fi un buchet de flori sau plante verzi, in ghivece cu parfum vintage. Daca vrei sa te indepartezi de paleta cromatica in nuante calde (maro, bej, crem), adauga un element decorativ sau o piesa de mobilier intr-o nuanta rece, cum ar fi albastrul.

5 Bucatarie retro

Desi poate include aparatura electrocasnica de ultima ora, bucataria ta s-ar putea incadra in stilul cottage prin adaugarea unor elemente retro. Alege, asadar, dulapuri de bucatarie din lemn vopsit alb, cu geamuri mici, de sticla. Asorteaza mobilier, de asemenea, din lemn alb si un blat de bucatarie din lemn natural, lacuit. Nu uita de dulapul-soldat, asortat cromaticii incaperii. Chiuveta poate fi, la randul sau, alba.

Pentru un plus de culoare, zugraveste peretii intr-o nuanta vintage de albastru si adauga rafturi frumos sculptate pe care sa plasezi vesela si obiecte decorative in culori pastelate - roz, verde, galben, albastru.

Nu in ultimul rand, nu ezita sa cercetezi piata in cautare de aparate electrocasnice retro, care vor completa armonios o bucatarie vintage in stil cottage.

Foto : bhg.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului