Amenajarea casei

# stilul contemporan # design casa #amenajare casa

Stilul contemporan: ce este si cum poti sa-l aduci in casa ta

O casa in stil contemporan se caracterizeaza mai ales prin spatiile sale aerisite scaldate de lumina, rupand astfel configuratia locuintelor traditionale, cu ferestre mici si incaperi inchise. Decorarea unei case moderne trebuie sa fie in acord cu aceste considerente estetice, favorizandu-se anumite alegeri de mobilier, culori si materiale in stil contemporan.

Ce este stilul contemporan?

In decoratiunile interioare, stilul contemporan imbina rafinamentul si optimizarea spatiului, culori dominante si piese puternice, dar si confortul si sobrietatea. Poate sa aiba un caracter industrial sau poate ramane intr-un spirit traditional, dupa gusturile si dorintele proprietarilor. Pe scurt, este un interior care se doreste a fi practic si cald, dar in acelasi timp sic si de impact.

Materialele cheie gasite in interioarele contemporane sunt sticla, plasticul, betonul lustruit, dar si metalul, pornind de la birouri si mobilier in stil industrial, pana la seminee pe lemn sau gaz, in linii simple si curate.

Materialele naturale, precum lemnul si pielea, sunt si ele folosite, dar ar trebui limitate daca se doreste un stil pur contemporan. Cu toate acestea, poti favoriza mobilierul natural daca doresti sa pastrezi un spirit traditional. Acesta va fi apoi modernizat cu obiecte decorative alese cu grija.

In ceea ce priveste culorile, tonurile neutre sunt cele mai folosite. Culorile mai tari, puternice, pot fi introduse prin detalii, de exemplu, o piesa de mobilier sau obiecte decorative colorate.

Alegerea mobilierului este responsabila in mare masura de atmosfera generala care emana din orice spatiu interior, fie ca vorbim despre magazine, birouri, un apartament sau o casa. Pentru a decora cu succes intr-un stil modern, este esential sa stii sa te indrepti spre idei atat originale, cat si conforme cu tendintele actuale, fara a uita de functia principala a acestor elemente de amenajare: sa aduca un confort si bunastare.

Idei pentru camerele de zi

Intr-un apartament sau o vila moderna, livingul, sufrageria, camera de zi si, de foarte multe ori, bucataria nu mai sunt camere compartimentate, formand astfel un singur spatiu mare deschis. Este o caracteristica benefica difuzarii luminii si senzatiei de spatiu. Insa impune mentinerea armoniei intre mobilierul si elementele diferitelor parti ale acestui spatiu de viata.

Designul mobilierului ultra-contemporan face posibila imbinarea esteticii si a functiei, oferind mese, masute de cafea, canapele, fotolii si alte unitati de depozitare cu forme si linii curate si usoare, din stilul scandinav. Acest mobilier face posibila obtinerea unei atmosfere generale ce tinde spre minimalism, oferind in acelasi timp confortul necesar vietii de zi cu zi.

Culorile sunt in acord cu cele ale trendului actual, anume negru, gri si alb. Iubitorii de culori puternice vor fi incantati sa afle ca tocmai prin introducerea unei piese frumoase de mobilier colorat este posibil sa aduca aceasta tusa stralucitoare care le-ar putea lipsi.

Dezvoltarea unui interior contemporan este perfect compatibila si cu utilizarea mobilierului sau a accesoriilor in stil vintage sau industrial, cu o conditie: sa nu se amestece prea multe stiluri.

Idei pentru dormitoare

Dormitoarele sunt camere care dau frau liber ideilor si imaginatiei, oferind posibilitatea de a crea teme reale, care pot fi total diferite de la un dormitor la altul.

Din nou, stilul vintage, industrial si designul scandinav sunt la moda si sunt acum esentiale. Pe partea de culoare, alegerea temei este cea care va da tonul si atmosfera generala, favorizandu-se culorile moi si naturale, propice odihnei.

Amenajare moderna a baii

Fie in contextul constructiei unei case noi, fie in cel al unui proiect de renovare a unui apartament, tot ce trebuie sa faci este sa aplici o regula simpla pentru a obtine o baie moderna si calda: mizeaza totul pe materiale elegante, sobre si atemporale, precum gresie, marmura sau lemn.

Culorile trebuie sa ramana mai degraba neutre, variind de la alb la negru, trecand prin gri sau bej. Toate combinatiile sunt posibile intr-o baie, singura limita fiind adesea cea a bugetului disponibil.

Ai incercat vreodata sa gatesti un preparat culinar fara sa cunosti ingredientele? Este greu, nu? Ei bine, pentru decor, este la fel! Va fi dificil sa stabilesti un anumit stil de decor fara sa cunosti macar o parte din criteriile sale. Dar acum, avand o scurta lista de „ingrediente” necesare, realizarea unui interior contemporan nu mai reprezinta o problema.

FOTO: Shutterstock.com

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului