Amenajarea casei

#amenajarea casei #stiluri #decorarea casei

Stilul colonial

In timpul Reginei Victoria, britanicii au colonizat lumea, pornind din India, Indiile de Vest si zonele apropiate. Populatia britanica ce a locuit peste mari a preluat elemente artizanale locale pe care le-a unit cu cele traditionale britanice, nascandu-se astfel stilul colonial. Fiind caracterizat de linii simple si eleganta, stilul colonial este folosit si astazi in amenajarea locuintelor.


1 Culori


Acest stil decorativ este caracterizat de culori calde, nuantele folosite fiind cat mai naturale. Cele mai utilizate culori sunt verde inchis, galben-mustar, albastru si gri deschis, rosu inchis, diverse nuante de maro. Peretii sunt decorati adesea in crem.

Pentru ca mobilierul este inchis la culoare, decoratiunile si accesoriile, respectiv perdelele, pernele, covoarele sunt in culori calde, adesea imprimate cu motive inspirate din natura sau etnice.


2 Mobilier


Piesele de mobilier au linii simple si elegante si sunt realizate din lemn de esenta exotica - ratan, bambus, lemn de mahon si de nuc. Ele sunt inspirate din cultura locala ale zonelor colonizate de englezi ca Orientul Indepartat, Africa, Caraibe sau chiar Hong Kong. Astfel, stilul colonial este impartit in mai multe substiluri, aducand cu el aerul zonei in care este folosit, fie marea, padurea, flora, fauna.

In general, mobilierul colonial este masiv, are dimensiuni mari si se preteaza interioarelor spatioase.

Canapelele si fotoliile pot fi confectionate din nuiele impletite sau au baza din piele si perne din material textil . Masuta de cafea este joasa, in vreme ce masa din zona in care se ia cina are dimensiuni mari.
 

3 Accesorii si decoratiuni

 
Stilul colonial este caracterizat de accesorii din metal, alama, bronz si argint. Aceste materiale sunt utilizate atat pentru confectionarea decoratiunilor cat si a lampilor. Pentru ca mobilierul este, de regula, inchis la culoare, sunt utilizate diverse surse de lumina artificiala cu scopul de a lumina incaperile si spatiile si de a le da o atmosfera aparte.

Decoratiunile pot fi confectionate si din lemn, cuferele, statuetele, mastile si diversele figurine specifice unei anumite culturi fiind caracterizante pentru acest stil decorativ. De asemenea, obiectele din ceramica sunt adesea utilizate pentru a decora casa in acest stil.

Totodata, stilul colonial este caracterizat si de ghivece cu plante exotice, naturale, ce au dimensiuni foarte mari.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Cele 8 simboluri de bun augur. Tie care iti poarta noroc?

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare