Amenajarea casei

#boho chic #amenajare dormitor #decorare dormitor

Stilul Boho Chic, un decor indraznet pentru dormitor

Stilul Boho Chic revine in atentia decoratorilor. Acestia ii dau insa un nou suflu, printr-un amestec inteligent si foarte elegant al unor elemente hippie din anii '50 cu unele glamour, proprii anilor '70-'80, dar si cateva accesorii moderne, contemporane.

Stilul Boho Chic, o explozie de culori

Stilul Boho Chic se caracterizeaza in primul rand printr-un mixt de elemente romantice boeme si o explozie de culoare. Acest decor este foarte vesel, feminin, dar este ideal si pentru decorul unor camere pentru adolescenti.

Inainte de a alege insa acest stil pentru decorul unui dormitor, trebuie sa fii foarte atent/a la paleta de culori pe care o alegi. Chiar daca acest stil se axeaza pe multa culoare, nuantele pentru care optezi trebuie sa aiba o logica. Cel mai bine ar fi sa optezi mai intai pentru o culoare neutra a peretilor, precum alb sau bej. Acestea ofera mai multa luminozitate si extind spatiul vizual. In plus, aceste culori vor genera un contrast mult mai mare cu elementele decorative si textile ale stilului vesel Boho Chic.

Un stil cu impact si foarte ordonat

Stilul Boho Chic este destul de incarcat, de aceea este foarte important sa alegi cu mare grija elementele, pentru ca decorul general sa arate bine, si nu ghiftuit. Cel mai bine este sa decorezi in stil Boho Chic doar o parte a camerei, iar restul sa il lasi simplu si ordonat.

In ceea ce priveste culorile, stilul Boho Chic are cateva nuante proprii, ce il caracterizeaza. Aceastea sunt fucsia, albastru, verde si maro. Asadar, incearca sa nu te abati de la aceste culori, deoarece ele creeaza armonie. Altfel, ai putea da peste o dezorganizare totala a nuantelor.

Mobilierul pe care il alegi trebuie sa fie unul impunator si foarte functional. Pentru stilul Boho Chic se mizeaza in general pentru piese de mobilier specifice anilor '50 sau '60, asa ca inainte ar fi cazul sa dai o raita prin magazinele de antichitati.

Stilul Boho Chic se adreseaza in primul rand persoanelor indraznete, care vor sa experimenteze mereu. In plus, stilul Boho Chic este o sursa inepuizabila de creativitate, care are mai multe subtiluri. Asadar, poti opta pentru un decor rustic Boho Chic, vintage sau chiar contemporan.

Sursa foto: estiloydeco.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului