Amenajarea casei

#ustensile bucatarie #sanatate #cutite #vesela #bucatarie

Stil de viata sanatos: 7 ustensile esentiale in bucatarie

Primul pas catre o alimentatie sanatoasa? Gatitul in propria bucatarie! Pentru a reusi sa iti atingi obiectivul de a avea un stil de viata sanatos, este important ca bucataria ta sa fie echipata cu ustensilele adecvate. Care sunt ustensilele esentiale, descopera in cele ce urmeaza!



1 Tocator de lemn


O bucatarie numai buna pentru a gati sanatos trebuie neaparat sa contina un tocator potrivit. Ideal ar fi sa ai chiar mai multe, de diverse marimi, pentru a le folosi in situatii diferite (pentru legume, carne, peste etc.).

Un tocator de lemn este cel mai potrivit atunci cand iti doresti ca preparatele tale sa fie cat mai sanatoase, intrucat adaposteste mai putine bacterii decat plasticul. De asemenea, lemnul toceste mai greu cutitele in comparatie cu alte materiale, cum ar fi sticla. Pentru ca tocatoarele tale sa reziste cat mai mult, lustruieste-le o data pe luna cu ulei mineral pentru lemn.


2
Vase din class ="xirtireh" href="//www.acasa.ro/ class ="xirtireh" href="//www.acasa.ro/ fonta " title="fonta">fonta " title="fonta">fonta


Vasele din fonta nu au voie sa lipseasca din bucataria ta de indata ce initiezi demersul de a gati sanatos! De ce? Pentru ca vasele din fonta sunt mai dinamice, pot fi folosite atat pe aragaz, cat si in cuptor si, cu putina indemanare, nu permit lipirea alimentelor. De asemenea, este important de mentionat faptul ca sunt foarte rezistente si pot fi utilizate o viata intreaga, fara sa elimine substante nocive, posibil cancerigene.


3 Boluri din metal


In bucataria ta probabil se gasesc boluri ceramice, de sticla sau chiar si din metal. Afla ca, dintre toate acestea, bolurile din metal sunt cele mai recomandate pentru a gati sanatos. Mai precis, ideal ar fi sa ai in bucataria ta cateva boluri din otel inoxidabil, acest material fiind usor, incasabil si usor de curatat. Evita, pe cat posibil, sa folosesti boluri din plastic intrucat acestea absorb mirosurile si se deterioreaza in timp.


4 Ustensile de lemn


Utilizate din mosi stramosi, ustensilele de lemn sunt alegerea mai sanatoasa cand vine vorba de preparatele fierbinti si nu numai. De pilda, este mult mai indicat sa amesteci in sosul de pe foc cu o lingura de lemn decat cu una de metal. In plus, aceste ustensile nu risca sa iti zgarie tigaile!


5 Cutit de bucatar


Pentru a gati cat mai eficient, din bucataria ta nu ar trebui sa lipseasca un cutit de bucatar, mare si foarte bine ascutit, care sa iti usureze simtitor munca. Incearca mai multe astfel de cutite, pana il gasesti pe cel mai bun - tine cont, atunci cand iti alegi cutitul de bucatar si de lejeritatea cu care il manevrezi.


6 Strecuratoare de metal


O strecuratoare de metal poate fi folosita in numeroase scopuri. Cand vine vorba despre alimentatia sanatoasa, strecuratoarea iti este utila la scurgerea legumelor, orezului, pastelor s.a.m.d sau chiar la gatitul la abur. De asemenea, in afara bucatariei, poti folosi o strecuratori de metal pentru a-ti proteja plantele tinere de atacul melcilor si al limacsilor din gradina.


7
Borcane cu filet


Daca planuiesti sa pregatesti in casa muraturi, gemuri sau alimente de tipul kefirului, borcanele cu filet sunt cele mai bune prietene ale tale. Sunt ieftine si usor de curatat. Ideal ar fi sa folosesti borcane cu gura larga, intrucat sunt mai usor de manevrat.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea