Amenajarea casei

#amenajare dining #dining #amenajare casa #design interior #chirie

Stai cu chirie? Cum sa transformi diningul cu investitii minime

Chiar si atunci cand stai cu chirie este necesar sa ai parte de confort, dar si de un decor care sa iti dea o stare de spirit buna si energie atunci cand esti acasa.

 

Pentru ca dining-ul este o zona importanta din locuinta, fiind de multe ori locul in care intreaga familie se reuneste sa ia masa impreuna si sa stea la povesti, personalizeaza aceasta incapere astfel incat sa fie luminoasa, colorata si sa te imbie la conversatii lungi cu cei dragi.

Poti pune in aplicare cateva idei si cu investitii minime sa transformi un spatiu anost si invechit, intr-o camera moderna si amenajata dupa propriul gust.

Vopseste peretii

Incepe prin a decora peretii. Scapa de culoarea veche si incarcata sau de tapetul folosit de proprietarii casei tale si vopseste peretii din dining intr-o culoare luminoasa, iar pe podea pune covorase tesute cu diferite modele pe care le poti gasi la preturi accesibile. Nu este nevoie sa incarci foarte mult spatiul, mai ales daca si acesta este limitat, este suficient daca vor incapea masa si scaunele pentru zona de luat masa. Restul, in jur, trebuie sa fie cat mai aerisit si scaldat in lumina.

Masa si scaunele

Pentru ca in dining sa arate totul asa cum ti-ai propus, cat mai vesel si modern, renunta la ideea de a lua un set cu scaune si masa si improvizeaza folosindu-ti din plin creativitatea si talentul artistic. Achizitioneaza o masa din lemn in culoare naturala si adauga-i o tenta personala. De exemplu, dupa ce indepartezi stratul de lac de pe blatul mesei, picteaza un model aparte pentru ca masa sa iasa in evidenta in decorul camerei. Poti face un model cu dungi albe si negre, simplu, fara sa folosesti sabloane sau alte ustensile. La final aplica si un strat de lac protector peste vopsea.

In privinta scaunelor, ai mai multe optiuni dintre care te poti decide. O idee ar fi sa alegi patru scaune in stil clasic cu o tapiterie ceva mai deosebita, care poate fi detaliul care face diferenta in tot decorul dining-ului.

Oglinda vintage

Pentru a face ca spatiul sa fie incapator si luminos alege si o oglinda pe care sa o prinzi de peretele din dreptul mesei. Ca sa ramana fiecare detaliu in ton cu intreaga constructie, poti face o vizita prin magazinele de antichitati si acolo cu siguranta vei gasi o oglinda vintage, accesibila ca pret, si ideala pentru dining-ul pe care il redecorezi. In cazul in care are nevoie sa fie reconditionata si nu vrei sa apelezi la ajutor de specialitate, poti incerca sa o cureti putin si sa aplici lac special in cazul in care consideri necesar.

Accesorii colorate

Nu te feri nici de culori. O pata de culoare este bine venita in orice incapere, asadar foloseste accesorii de masa in culori vii, vaze si alte obicte de decor, care te ajuta sa transformi radical intreaga incapere, fara sa fie necesar sa investesti sume mari de bani in piese de mobilier.

Surse foto: houseandgarden.co.uk

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare