Amenajarea casei

# persoanalizare casa #amenajare casa #chirie

Stai cu chirie? Cum sa faci ca in spatiul respectiv sa te simti ca acasa

Atunci cand te muti cu chirie poate fi o reala provocare sa transformi spatiul in care locuiesti acum in asa fel incat sa te simti ca acasa. Cateva mici schimbari cu care poti incepe, te vor ajuta sa personalizezi noua locuinta si sa te bucuri rapid de acel sentiment de relaxare si caldura, pe care l-ai simtit pana acum doar acasa.

Decoreaza spatiul cu fotografii de familie

Pune cateva rame cu fotografii de familie in locurile in care pot fi admirate. Poti incerca sa faci chiar pe un perete o galerie cu pozele in care apari alaturi de ai tai la petreceri, in vacante si in cele mai frumoase momentele pe care le-ati petrecut impreuna.

Expune cateva suveniruri

Micile suveniruri pe care le-ai adus din vacante, scoicile culese de pe plaja sau fotografiile facute la o nunta in familie sunt toate obiecte care merita expuse, pentru ca vor personaliza din plin spatiul in care locuiesti cu chirie. Poti aseza aceste obiecte intr-un bol de sticla pe care sa il tii pe masuta de cafea sau pe un raft.

Foloseste un parfum specific

Fie ca stii sau nu, aproape toate casele au un miros specific. Pentru a te asigura ca in locuinta ta predomina un miros placut si personal, alege o aroma care iti place. Poate fi o lumanare parfumata sau uleiuri esentiale sau mai poti folosi dispozitivele speciale pentru odorizante de camera.

Investeste in plante vii

Diferenta intre casa si acasa este o diferenta subtila care poate fi masurata in termeni de responsabilitate fata de acel loc. Atunci cand ai plante in casa, acestea iti insufletesc spatiul de locuit si asigura un aer proaspat, dar in acelasi timp sunt semnul ca cineva este acolo pentru a avea grija de ele. Cand iti iei o planta pentru casa in care stai este semnalul ca doresti sa te stabilesti acolo pentru urmatoarea perioada.

Alege obiectele de arta care iti plac

Cand te muti cu chirie, este posibil sa simti ca peretii albi din casa au nevoie sa fie decorati, pentru a face ca spatiul sa arate mai primitor si mai cald. Alege cateva tablouri care iti plac si au o anumita insemnatate personala pentru ca te vor ajuta sa te simti ca acasa, chiar si intr-o casa in care stai cu chirie.

Amenajeaza un spatiu pentru hobby-ul tau

Fie ca pasiunea ta este sa canti la chitara, sa citesti sau sa faci puzzle, amenajeaza in casa un spatiu special pentru aceasta. Atunci cand ai locul tau in care iti poti desfasura in voie activitatea preferata, senzatia ca nu esti intr-un loc strain va disparea cat de curand dupa ce te-ai mutat aici.

Creeaza o intrare primitoare

Usa de la intrare si holul au puterea de a transforma intreaga atmosfera din casa. Acesta este locul pe care il vezi prima data cand ajungi acasa si in acelasi timp locul pe care il vad mai intai cei care vin in vizita. Pentru a face intrarea in casa mai primitoare, pune un covoras personalizat in fata usii si cateva ghivece cu plante. Holul de la intrare trebuie sa fie mereu curat si in ordine si tot aici ar trebui sa existe si un dulap unde se pot pune incaltarile celor care intra in casa.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea