Amenajarea casei

#casa #amenajare casa #amenajare sufragerie #spatii depozitare #spatii depozitare sufragerie

Spatii istete de depozitare intr-o sufragerie mica

Un living de dimensiuni reduse poate reprezenta o adevarata provocare la amenajare. Pentru a castiga spatiu, este necesar sa gasesti solutii istete de depozitare. Descopera in continuare cateva astfel de idei, perfecte intr-o sufragerie mica!

1. Investeste in spatii ascunse de depozitare

Intr-o sufragerie mica, spatiul trebuie folosit la maxim. Prin urmare, alegerea unor piese de mobilier cu spatii ascunse de depozitare se va dovedi o decizie inteleapta.

O sugestie in acest sens ar putea fi o masuta de cafea sub care poti depozita reviste, ziare, documente, carti etc. La fel de bine, tot o masuta, dublata de un sertar in care sa pitesti diverse maruntisuri, se va dovedi o investitie inspirata intr-un living nu foarte spatios.

2. Adauga o biblioteca prevazuta cu multe rafturi

Un corp de biblioteca inalt si ingust, cu rafturi cat mai numeroase, este o alta alegere isteata intr-o sufragerie mica. O astfel de biblioteca nu numai ca nu ocupa mult loc, dar iti si ofera suficiente spatii de depozitare.

Pentru un plus de inedit si de eficienta, investeste intr-un corp de mobilier cu rafturi inegale, in asa fel incat sa iti poti permite sa inserezi obiecte de diverse marimi. Nu uita de aspectul estetic: intr-o sufragerie alba, o biblioteca la fel de alba se va potrivi perfect, atat timp cat o umpli cu lucrusoare divers colorate.

3. Opteaza pentru un televizor cu ecran plat

Televizorul cu ecran plat este varianta ideala intr-un living de dimensiuni reduse. Ba mai mult decat atat, pentru a castiga si mai mult spatiu, amplaseaza televizorul in interiorul unui corp de mobilier deja existent. Astfel, dulapul in cauza, de pilda, va adaposti atat televizorul, cat si alte obiecte folositoare. Nu in ultimul rand, daca alegi un corp de mobilier jos, deasupra lui vei putea aseza obiecte decorative, precum vaze (goale sau cu flori) si rame foto.

4. Insereaza spatii functionale si estetice de depozitare

Spatiile de depozitare estetice si functionale, totodata, pot lua diverse forme, in functie de preferintele personale si stilul in care este amenajata sufrageria. Intr-un living modern, spre exemplu, cutiile XXL din piele se vor dovedi o achizitie nimerita.

Asorteaza culorile cutiilor la paleta cromatica din sufragerie si amplaseaza-le intr-o zona lipsita de trafic intens (intr-un colt, de pilda). In interiorul lor poti depozita cele mai diverse lucruri, de la cuverturi pentru canapea si fete de perna (pentru pernutele decorative) pana la obiectele necesare la curatenia in living.

5. Transforma canapeaua intr-un pat confortabil

Sufrageria de dimensiuni reduse este, de fapt, un apartament cu o singura camera? In acest caz, este important sa alegi un model de canapea care poate fi transformat cu usurinta intr-un pat confortabil. Daca bugetul nu ti-o permite, o solutie de compromis ar putea fi lenjeria de pat si pernele cat mai confortabile. Pentru a economisi spatiu, canapeaua ar trebui sa fie prevazuta cu spatiu de depozitare pentru lenjeria de pat.

Foto: minimaltrends.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare