Amenajarea casei

#lamaie #sticla #curatare #solutii de curatat #otet

Ce solutii facute in casa folosesti pentru curatarea sticlei

Sticla este un material foarte comun in casa, iar curatarea ei reprezinta o sarcina obisnuita in curatenie. In functie insa de obiectul din sticla pe care il cureti este bine sa tii cont de unele aspecte, astfel incat sa optezi pentru cea mai buna solutie de curatat .

Apa
 

Apa simpla, folosita pentru curatarea sticlei, poate fi o solutie eficienta. Uda bine un ziar, stoarce si apoi freaca suprafata de sticla pentru a indeparta petele de pe aceasta. Apoi freaca sticla cu un ziar uscat, pentru a-i reda claritatea.
 

Ceai
 

Foloseste ceaiul pentru curatarea sticlei. Trebuie sa lasi cativa saculeti de ceai intr-un recipient cu apa rece, pentru a obtine o solutie concentrata.  Ar trebui sa ai cam 3 litri de apa si 15 saculeti de ceai. Pune apoi lichidul obtinut intr-un recipient cu pulverizator si foloseste-l pentru a curata sticla. Umezeste-o cu solutie din ceai si sterge bine cu un ziar sau o bucata de panza.
 

Bicarbonat de sodiu
 

Petele de pe suprafetele din fibra de sticla pot fi indepartate cu o solutie din 1 parte otet alb si 3 parti de bicarbonat de sodiu. Apoi se spala cu apa si sapun si se limpezesc cu apa.
 

Otet
 

Una dintre cele mai banale solutii facute in casa este solutia naturala, din cantitati egale de apa si otet. Foloseste o bucata de panza sau un prosop de hartie pentru a freca bine suprafata.

O cana de cafea se poate curata de pete cu o solutie de apa si otet, in parti egale. Apoi, se foloseste un burete si se curata bine pe interior, dupa care se limpezeste.

Si combinatia de otet cu sare este o solutie eficienta pentru a curata sticlele din sticla.

Biberoanele de copii facute din sticla pot fi curatate cu otet distilat si apa fierbinte. Solutia este lasata in sticle cel putin o ora, dupa care se foloseste o perie pentru a curata bine peretii interiori, inainte de limpezire.

Sticlele, borcanele si recipientele din sticla care sunt murdare pot fi curatate cu otet distilat. Acesta se lasa in recipient cateva ore, dupa care se adauga nisip, orez sau alte bobite si se scutura bine. Acestea au rolul de a curatat peretii interiori, scotand petele persistente. In loc de nisip sau orez poti folosi pur si simplu coaja de ou, pisata.

Usile de sticla de la dus pot fi curatate cu otet distilat si apa.

 

Alcool
 

Suprafetele din sticla pot sa fie curatate si cu o solutie dintr-o cana de alcool izopropilic, o cana de apa si o lingura de otet. Foloseste o carpa pentru a freca suprafata si a elimina impuritatile.

Este bine ca pentru aceasta solutie sa folosesti o carpa din panza sau un ziar. Trebuie sa stii ca solutia din apa, alcool izopropilic si otet se evapora foarte repede. Pe de o parte, acest lucru prezinta un avantaj, deoarece nu ai scurgeri pe peretele de sticla si nu raman pete. Pe de alta parte, este vorba despre o solutie inflamabila, asa ca se recomanda sa o depozitezi intr-un loc racoros si uscat, departe de sursele de caldura.
 

Amoniac
 

Sticla care si-a pierdut transparenta poate fi curatata cu apa, amoniac si otet.  In cazul unor ploi puternice sau furtuni, adesea pe ferestre ajunge noroi care se usuca si ramane sub forma de pete pe sticla. Pentru a indeparta urmele de noroi, fa o solutie din amoniac, alcool si apa.
Poti face si o solutie din 2 cani de alcool cu jumatate de cana de amoniac si restul de apa, astfel incat cantitatea finala sa fie de 3 litri de solutie pentru curatat. Foloseste insa solutiile din amoniac cu grija. Este bine sa citesti instructiunile de pe recipientul cu amoniac.
 

Lamaie
 

Lamaia poate sa inlocuiasca cu succes otetul. Fa o solutie din zeama de la o jumatate de lamaie si o jumatate de sticla de apa plata. Freaca bine suprafata de sticla. Cu o astfel de solutie poti sa indepartezi petele de grasime, deoarece lamaia este un degresant foarte bun.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare