Amenajarea casei

#curatenie casa #bucatarie #curatare bucatari

Solutii inedite pentru curatarea suprafetelor din bucatarie

Daca treci printr-o perioada dificila si nu mai ai bani pentru produsele de curatat sau pur si simplu nu ai avut timp sa mergi la supermarket sa iti faci cumparaturile, poti gasi solutii cu ajutorul carora sa cureti suprafetele din bucatarie chiar la tine in casa. Iata cateva dintre produsele naturale care iti pot fi de folos cand faci curatenie in bucatarie!


1. Ketchup-ul curata cuptorul

Daca pe cuptor este o pata care refuza sa se curete, ketchup-ul este o solutie la indemana. Ce trebuie sa faci? Aprinde cuptorul pentru a se incalzi si toarna ketch-up pe pata. Freaca bine si lasa-l sa actioneze timp de cinci minute. Apoi, pata se va sterge fara probleme.


2. Bicarbonatul de sodiu curata argintaria

Argintaria patata se curata cu ajutorul foliilor de aluminiu. Pentru aceasta ai nevoie de un litru de apa, o lingura de bicarbonat de sodiu si o bucata de folie de aluminiu pe care sa le pui intr-un vas sa fiarba.

Pune obiectele din argint in vas si lasa-le timp de 10 secunde (le poti lasa mai mult daca sunt patate foarte tare), dupa care scoate-le cu ajutorul unui cleste.


3. Coaja de portocala curata petele de apa

Data viitoare cand mananci o portocala, nu arunca coaja! Cu ajutorul acesteia poti sterge de pe robinetele metalice petele de apa. De asemenea, poti da stralucire mobilei din lemn, folosind membrana alba a cojii.


4. Pasta de dinti curata zidurile murdare

Daca ai peretii casei murdari, nu cheltui banii pe produsele de curatare. Solutia pentru aceasta problema este la indemana ta. Aplica pasta de dinti pe pereti si sterge bine cu ajutorul unei lavete sau a unei perii. Clateste bine locul dupa aceea, iar petele de pe pereti vor disparea.


5. Sarea curata rugina

Sarea te poate ajuta sa cureti ibricul de cafea sau canile, fara prea mult efort. Aplica sarea pe un burete si sterge-le pana ce petele de rugina dispar.


6. Lamaile curata frigiderul

Daca frigiderul tau are nevoie de o reimprospatare, tot ce trebuie sa faci este sa inmoi un burete in suc de lamaie si sa il lasi in frigider pentru cateva ore. Astfel, mirosurile vor fi neutralizate.

De asemenea, daca vei spala podeaua folosind sucul a patru lamai in amestec cu jumatate de litru de apa, vei tine la distanta gandacii si puricii, care urasc mirosul citricelor.

Sursa foto: tidyhouse.info

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea