Amenajarea casei

#pisici #design #geamuri #litiere #grinzi din lemn

Solutii de design japoneze pentru o casa cu pisici de companie

Designerii de interior din Japonia, preocupati de nevoile felinelor de apartament, au lansat o serie de solutii de design geniale pentru o casa cu pisici de companie. Locuinta amenajata exact ca in fanteziile pisicutelor rasfatate, a facut furori deja in industrie, fiind dotata cu toate elementele necesare unui trai ca in Paradis pentru pisicile norocoase.

Platforme suspendate, tuneluri, usite miniaturale la fiecare intrare in incaperi, ascunzisuri prin dulapuri, suprafete imposibil de zgariat si scari care duc catre grinde din lemn, toate acestea compun casa special amenajata pentru iubitorii de pisici de companie, care vor ca prietenele lor necuvantatoare sa se simta cu adevarat ca acasa.

Casa cu design pisicesc

Designerii japonezi s-au gandit ca o casa amenajata pentru pisici fericite trebuie sa le indeplineasca nevoia de miscare si alte mici "placeri" instinctuale ale felinelor, astfel incat pisicutele sa fie foarte putin tentate sa paraseasca locuinta.

Dupa ce au studiat modul de convietuire intre om si pisica, specialistii au dat forma paradisului domestic pentru feline.

Iata de ce, casa de vis a pisicilor are grinzi din lemn in jurul fiecarei camere (sa se poata catara linistite), la fel ca rudele lor salbatice din jungla. Baile au litierele ascunse de un paravan, intrucat felinele nu doresc sa fie privite cand folosesc nisipul din toaleta.



Pisicutele mai au si ascunzisuri frumos amenajate in pereti, dar si gratii in zona geamurilor, unde se pot catara nestingherite, fara sa poata evada.

Suprafete rezistente la gheare si labirint extern

Casa amenajata pentru pisicute nu se opreste doar la dotarile excelente de mai sus. Toate suprafetele spatiului interior sunt concepute din materiale rezistente la urmele lasate de gheare, dar si foarte usor de curatat si lustruit.

Ingeniozitatea designerilor japonezi a mers pana in punctul in care au construit un labirint delimitat de garduri metalice in jurul casei, care sa permita pisicutelor sa ia cate o gura de aer in spatiul exterior, fara sa aiba vreo sansa de evadare.



Prezentarea planului si a solutiilor de design au fost foarte bine primite de publicul iubitor de pisicute, astfel ca locuintele amenajate in acest mod au toate sansele sa se inmulteasca in viitor, scrie DailyMail.

Foto: dailymail.co.uk

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Ce influenta are echinoctiul de toamna asupra noastra

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare