Amenajarea casei

#spatii de depozitare #mobila copii #rafturi #camera copilului #mobilier camera copilului

Solutii de depozitare in camera copilului

tau poate deveni rapid un spatiu incarcat si dezordonat. Fenomenul este firesc, intrucat celui mic ii place sa se joace, iar jucariile sale ajung adesea imprastiate in cele patru colturi ale incaperii. Vrei sa scapi de dezordine ? Iata cateva solutii de depozitare perfecte pentru camera copilului !

1 Divanul de la fereastra

Pentru a castiga spatiu, dar si un loc de depozitare, poti alege sa inserezi in camera copilului o piesa de mobilier versatila, cum ar fi un divan sau o bancuta prevazuta cu sertare. O poti plasa langa fereastra, pentru ca micutul sa poata privi afara (cu conditia sa nu aiba acces la geamul propriu-zis pentru a-l deschide). Sub aceasta, poti depozita jucarii, carti, jocuri si orice alte lucrusoare pe care vrei sa le "ascunzi".

2 Mobila pentru mansara

Chiar daca dormitorul copilului nu are acoperisul drept sau contine suprafete inegale, poti reusi sa il mobilezi in asa fel incat sa profiti de fiecare spatiu disponibil . Pentru o camera la mansarda, aplica rafturi pe peretele inclinat, unde poti depozita o multime de lucruri ale celui mic. De asemenea, tot intr-o portiune inegala, poti insera piese de mobilier realizate la comanda.

3 Rafturi pe colt

Corpurile de mobilier destinate colturilor incaperilor sunt ideale si pentru camera copilului. Poti opta pentru unele cu rafturi multiple, in functie de necesitati, astfel incat sa castigi spatiu suficient de depozitare.

4 Corpuri pentru birou

Biroul celui mic poate veni cu corpuri de mobilier suplimentare care, desi presupun o noua investitie financiara, iti ofera spatii in plus de depozitare. Gandeste-te, asadar, la birourile cu sertare multiple, dar si la o etajera, plasata deasupra biroului propriu-zis.

5 Cosuri pliante

Solutii temporare de depozitare pot fi cosurile pliante, din material textil, care, pe langa utilitate, aduc si o pata de culoare in camera copilului. Alege culori diferite in functie de ceea ce depozitezi in interiorul cosurilor si foloseste-le, de pilda, atunci cand vrei sa scapi rapid de dezordine, fara a cauza si mai mult haos.

6 Bufete si etajere

Intocmai ca in bucatarie, pot include in camera copilului bufete si etajere, corpuri de mobilier care te vor scapa de cosmarul depozitarii lucrusoarelor celui mic. Daca bufetul inchis poate contine lucrurile pe care vrei sa le ascuzi, etajerele la vedere pot fi impanzite cu carti si alte obiecte decorative , inofensive pentru copil.

7 Calendar interior

Usile dulapurilor pot deveni un spatiu al organizarii: lipeste de acestea calendare, tabele, panouri din metal sau pluta, pe care sa treci evenimentele, temele si indatoririle copilului tau.

8 Sertare colorate

Daca iti doresti corpuri de mobilier deosebite in camera copilului tau, ai putea opta pentru o serie de sertare colorate, din metal. Pe langa aspectul interesant, acestea iti permit sa depozitezi o multime de lucrusoare, de la sosete la jucarii, creioane si carti de colorat. Daca vrei sa tii minte ce contine fiecare in parte, nu ezita sa ii pui o eticheta.

Sursa foto: //www.bhg.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului