Amenajarea casei

#pete covor #curatare pete #pete dificile

Solutii de curatare a petelor dificile

Ai incercat toate solutiile de curatare si detergentii pentru indepartarea petelor dificile de pe obiectele din locuinta, insa niciunul nu a fost eficient? Incearca trucurile pe care ti le propunem si vei avea o casa curata si frumos mirositoare.
 

Podele murdare de linoleum


Podelele din linoleum sunt rezistente, insa in timp isi schimba culoarea si se zgarie. Pentru a curata aceste suprafete este indicat sa eviti apa fierbinte si solutiile de curatare pe baza alcalina, deoarece ingalbenes materialul din care este realizat linoleumul.

In schimb, poti folosi un amestc din apa cu clor pe care il aplici pe un mop umed cu care stergi apoi suprafata din linoleum. Sterge apoi bine cu o solutie din apa rece si otet, pentru a neutraliza clorul.
 

Dulapuri de bucatarie lipicioase


Daca ti se pare ca nicio solutie nu va curata petele lipicioase de pe dulapurile din bucatarie, inceara sa folosesti un detergent din apa si sapun. Poti prepara si o solutie din apa si acetona si apoi sa aplici in zonele cu probleme. Sterge apoi dulapurile cu un prosop din hartie, pentru a absorbi excesul de lichid.
 

Covoare cu pete


Chiar si petele de vin rosu pot fi indepartate de pe covoarele din locuinta ta. Indicat este sa le indepartezi imediat, insa exista solutii si pentru petele mai vechi, care s-au uscat. Pentru a indeparte petele dificile de pe covoare, aplica pe un prosop cateva picaturi de acetona.

Preseaza apoi prosopul pe zona cu pete cu un fier de calcat incins. Caldura va transfera pata pe prosopul de carpa.
 

Plinte tocite


Bordurile care acopera marginile peretilor, acolo unde se intalnesc cu podeaua, atrag adesea mizeria si praful. Pentru a curata aceste zone, mai intai trebuie sa indepartezi praful cu ajutorul unui aspirator.

Apoi spala bordurile cu o solutie din apa si sapun, dupa care stergi cu o carpa uscata si curata. Sterge bine, astfel incat sa indepartezi tot excesul de apa si detergent.
 

Sertare mucegaite


Daca mucegaiul iti distruge mobilierul si inca nu ai gasit solutia ideala pentru indepartarea lui, incearca alcoolul. Alcoolul indeparteaza eficient mucegaiul si petele, dar si mirosul neplacut. Umple o sticla cu pulverizator cu vodca ieftina si apoi stropeste suprafetele cu probleme.

Lasa cateva minute sa actioneze, dupa care sterge bine cu o carpa curata si uscata.
 

Pete pe protelan


Daca stai intr-o zona in care apa curenta este dura si contine minerale precum calciu sau magneziu, cu siguranta, obiectele sanitare din baie si bucatarie au pete de rugina. Aceste pete pot fi indepartate foarte usor, cu ajutorul unei solutii de piatra ponce, pe care o vei gasi in magazinele specializate.

Umezeste bine cada sau chiuveta, aplica pasta si freaca delicat. Lasa apoi sa actioneze cateva minute, dupa care speli bine.
 

Pete de grasime in garaj


Pentru a indeparta petele de grasime de pe podelele din garaj, trebuie sa ai la indemana apa fierbinte, detergent de rufe sau de vase, o perie si o carpa uscata. Umzeste apoi locul cu pete, freaca bine cu detergent si lasa sa actioneze 30 de minute. Spala apoi bine si sterge cu o carpa uscata.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea