Amenajarea casei

#priza #curatenie #praf #aspirator

Sistemul de aspiratie centralizata

Sistemele de aspiratie centralizata sunt dispozitive mai putin utilizate in tara noastra insa foarte apreciate in afara. Si acest lucru pentru ca au o putere de aspirare net superioara fata de dispozitivele obisnuite, evacuarea prafului facandu-se la exterior iar manevrarea lor este foarte usoara deoarece este miscat doar furtunul de aspirare. In ciuda credintei ca aceste dispozitive se preteaza pentru cladiri de birouri sau hoteluri, este bine sa stii ca pot fi montate si in case obisnuite. Iata care sunt elementele componente:



1 Unitatea centrala


Aceasta componenta, aspiratorul propriu-zis, include pompa de aspiratie, sistemul de filtrare a prafului si rezervorul pentru mizerie.
Unitatea centrala se instaleaza intr-o camera separata, in pivnita, garaj sau in debara . Evacuarea aerului poate fi facuta in exteriorul cladirii.


2 Reteaua de distributie a vacuumului


Aceasta trebuie incorporata in peretii locuintei in faza de constructie sau de reamenajare aa acesteia si are rolul de a racorda prizele de vacuum la unitatea centrala.


3 Prizele de vacuum


Repartizarea acestora prin locuinta trebuie sa fie facuta de un specialist care sa minimalizeze numarul de prize necesar pentru a deservi intreaga suprafata de aspirat.

Este recomandat sa se tina cont de lungimea furtunelor, adica a racordului flexibil care este cuprinsa de regula intre 9-11 m.


4 Racordul flexibil


Racordul flexibil include setul de accesorii cu care se efectueaza toate operatiunile de aspirare a prafului – perii clasice, electrice sau cu turbina.
Pentru a incepe curatenia trebuie sa montezi accesoriile necesare racordului flexibil, dupa care acesta se conecteaza la prizaa de vacuum cea mai apropiata.

Unitatea centrala va crea un curent de aer puternic ce va indeparta praful de la suprafata si din profunzimea covoarelor, tapiseriilor etc.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului