Amenajarea casei

#dormitor 2018 #culori dormitor #amenajare dormitor #mobila dormitor

Simti nevoia de ceva nou in camera ta? Iata cateva idei perfecte pentru renovare

Mobila noua? Sau alte draperii? Ori poate o tusa de culoare? E dificil sa te hotarasti cu ce sa incepi atunci cand iti doresti altceva de la spatiul in care te relaxezi cel mai bine atunci cand vii de la serviciu, camera ta. Tocmai de aceea iti venim in ajutor cu cateva idei pe care le-am gasit interesante si care credem ca iti vor surade si tie.

Dormitorul este o parte esentiala a casei si chiar daca nu il vei transforma radical in fiecare sezon, o data la doi-trei ani tot simti nevoia unor mici schimbari de decor. Uneori e suficient sa inlocuiesti cuvertura cu care acoperi patul sau veiozele de pe noptiera si sa simti ca i-ai dat un aer nou incaperii. Iata ce se poarta, asa incat sa stii pe unde poti „umbla”:

Patul cu baldachin

In materie de paturi exista multe tendinte, iar paturile cu baldachin reprezinta una dintre ele. Cadrul care odinioara era foarte sofisticat si foarte incarcat este acum mult mai simplu si mai boem, creand in incapere o atmosfera romantica. Este o optiune spectaculoasa, care va schimba radical aspectul camerei.

Nuante de albastru si gri

Albastru este nuanta care incepe usor-usor sa se insinueze in casele noastre. O poti integra simplu, sub forma de lenjerie de pat, perne, covoare sau chiar ca nuanta pentru lavabila de pe pereti. Se poarta chiar si piesele de mobilier in aceasta culoare. Poti opta si pentru nuante din aceeasi gama, precum turcoaz sau albastru-maroniu.

O alta culoare foarte actuala este gri. De la pereti, pana la tapiserii, griul merge pe absolut orice. In combinatie cu tonuri de galben sau mustar primeste un plus de luminozitate si de caldura. E un contrast perfect.

Lampile metalice

Integrarea metalului in toate spatiile casei nu este neaparat o idee noua, dar continua sa fie in tendinte si in sezoanele care urmeaza, asa ca merita luata in calcul. Culmea e ca incepe sa se impuna nu doar in tipurile de amenajari cu caracter industrial, ci patrunde in toate categoriile de decor, lucru care ne face sa il luam in calcul inclusiv pentru dormitor. Si cand ne referim la metal, cel mai simplu e sa il regasim in forma unor lapi uriase aramii, de exemplu, care sa coboare de-a stanga si de-a dreapta patului.

Catifeaua

Unul dintre materialele care recapata teren este catifeaua. Si care e cea mai simpla cale sa ii faci loc in dormitorul tau? Prin intermediul pernelor decorative. Sunt atat de placute la atingere incat abia vei astepta sa ajungi acasa si sa te arunci in pat, sa te scufunzi intre pernele moi si catifelate.

Foto: uhozz.com

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Top

Cauta-ti perechea