Amenajarea casei

#macerator vas wc # macerator toaleta #macerator

Shop-einstal iti prezinta avantajele unui macerator vas wc!

Apele uzate ce rezulta intr-o gospodarie in urma proceselor zilnice sunt de multe ori o problema serioasa atunci cand vine vorba despre evacuare. In continuare, dupa atatia ani de cercetare, se cauta cele mai bune solutii care sa ne ajute sa pastram un mediu inconjurator curat, astfel incat sa nu ne periclitam nici noua sanatatea. Cea mai buna solutie pana acum pentru evacuarea apelor uzate in deplina siguranta pare sa fie un macerator vas wc de la Shop-Einstal, a carui utilizare merge in mai multe directii.

 

Ce este un macerator vas wc?

Maceratorul pentru vas de toaleta, cum ar fi pompa cu tocator Homac de la Shop-Einstal, este un dispozitiv creat astfel incat sa poata prelua apele uzate rezultate din gospodarie, in special din zona baii, sa marunteasca particulele de mari dimensiuni care se elimina o data cu acestea si sa evacueze apa uzata pe coloana de refulare sau direct in fosa septica.

Procesul de maruntire a particulelor de mari dimensiuni este foarte important, deoarece de aici pot deriva o serie de probleme ce pot afecta integritatea sistemului de evacuare. Formarea de noduri sau dopuri de-a lungul traseului de evacuare poate conduce catre solicitari extreme, ce pot culmina cu cedari ale tevilor. Din acest motiv este important ca tot ceea ce se elimina in timpul proceselor casnice sa fie adus la o dimensiune rezonabila, astfel incat sa poata fi evacuat.

Blocarea sistemului de evacuare este o situatie care se poate rezolva cu ajutorul unui instalator priceput, insa pe de alta parte, in cazuri dificile, cum ar fi dispunerea tevilor sub forma de serpentine, acest lucru ar putea deveni mai greu de realizat. Pentru o astfel de situatie ar trebui schimbata conducta de evacuare pe tronsoane, lucru care cere timp, bani si nervi de otel de-a lungul intregului proces.

Un macerator vas wc, asa cum ii spune si numele, este amplasat in zona toaletei. Acest lucru se intampla deoarece zona toaletei este direct conectata la sistemul de evacuare a apelor uzate si in consecinta aici ar trebui sa fie colectata intreaga cantitate de ape uzate din gospodarie. Maceratorul va avea ca rol maruntirea particulelor rezultate in urma igienei zilnice, astfel incat sa se evire infundarea, acest lucru fiind valabil si pentru cabinele de dus, lavoare si chiuvete.

Cabina de dus este una din principalele surse de ape uzate cu particule ce depasesc limita admisa de conductele de evacuare. Acumularile de scame, resturi de par, par de animale si apa murdara, realizeaza un adevarat cocktail nociv pentru sanatatea instalatiilor. Desi putem monta rigole in ceea ce priveste cabinele de dus, ei bine apa colectata de catre acestea va fi evacuata tot catre zona de scurgere, deci va fi imperios necesar sa folosim un macerator vas wc.

Acelasi lucru se intampla si in cazul masinilor de spalat rufe sau in cazul chivetelor, acolo unde depunerile de sapun, calcar, sau acumularile de alte tipuri de resturi pot periclita buna functionare a tevilor de evacuare. Ca idee, mai bine se recurge la utilizarea unui macerator vas wc, decat saconstati la un moment dat ca teava de refulare aduce in casa ta o puzderie de resturi amestecate cu apa murdara, deoarece aceasta nu mai poate fi scoasa din sistem decat prin zona prin care a intrat, confrom principiului de prea-plin.

Un astfel de macerator vas wc va avea multiple avantaje, iar primul dintre acestea a fost deja mentionat. Evacuarea in siguranta a apelor uzate este fara doar si poate criteriul de baza pentru care ai alege un astfel de produs. In plus, acesta te ajuta sa pastrezi mediul inconjurato curat, deoarece nu va mai fi nevoie sa asteptam dezintegrarea particulelor, ci procesul va fi fluidizat cu ajutorul lemelelor maceratorului.

Mai mult decat atat, un macerator vas wc are un motor silentios, drept pentru care acesta nu te va deranja in timpul perioadelor in care functioneaza. El permite trei intrari, acest lucru traducandu-se prin posibilitatea de a conecta la acest dispozitiv 3 elemente (masina de spalat, lavoar, wc, cabina de dus, la alegere dintre acestea). De asemenea maceratorul este echipat si cu o valva antiretur incorporata in cotul de evacuare, pentru a preintampina eventualele accidente ce s-ar putea intampla de-a lungul perioadei de utilizare.

Acest macerator vas wc poate fi folosit atat in cazul locuintelor de bloc, cat si in cazul caselor pe pamant, cata vreme acestea sunt conectate la un sistem care sa permita evacuarea apelor uzate (canalizare sau fosa septica). Maceratorul este estetic si se integreaza foarte bine in peisajul baii, deoarece este realizat din aceleasi materiale precum restul obiectelor sanitare din baie. Maceratorul poate fi amplasat chiar in spatele vasului de toaleta, astfel incat sa nu fie vizibil si nici sa nu ne incurce atunci cand utilizam toaleta.

Prietenos cu mediul, dar prietenos si cu sanatatea noastra, un macerator vas wc se dovedeste a fi prietenos si din punct de vedere al pretului. Un astfel de produs este necesar mai ales daca vrem sa ne protejam pentru cat mai multa vreme durata de viata a instalatiilor, iar din acest motiv investitia pare cu adevarat mica, pentru multiplele avantaje pe care le ofera.

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea