Amenajarea casei

#sfoara groasa #scoara #funie #coarda

Sfoara marinareasca, accesoriul perfect pentru decor

Decorarea locuintei nu presupune doar clasicele piese din marile magazine din domeniu si pe care le regasim apoi prin toate casele. Elementele de decor pot fi completate cu ajutorul unor accesorii care le scot astfel din anonimat. Unul dintre aceste accesorii este sfoara marinareasca sau coarda nautica.

Franghia groasa trimite un mesaj foarte puternic, vibrant si denota creativitate. Iata cateva lucruri interesante pe care le poti face folosind aceasta sfoara:

Suport pentru vase fierbinti

Ai nevoie de sfoara groasa si de adeziv. Rasuceste franghia si puncteaza cu adeziv. Cu tus, deseneaza o ancora si gata! In cateva minute ai obtinut un element decorativ perfect, care poate fi atat suport pentru vase, cat si... tablou inedit.

Panou de Bun venit!

Salutare, mateloti! Pardon, oaspeti! Pe o bucata din lemn scrie cu sfoara un mesaj de bun venit pe care il poti atarna apoi pe usa de la intrare sau pe un perete de pe holul casei, asa incat sa iti transformi locuinta intr-un spatiu foarte primitor.

Coronita

Cu siguranta o astfel de coronita va parea desprinsa direct de pe fundul marii si va uimi pe oricine. Ai nevoie de sfoara si de cateva scoici. Asaz-o pe usa de la intrare pentru un efect puternic.

Manere

Tot cu franghie marinareasca poti schimba rapid aspectul mobilierului, mai ales daca este unul din lemn natur. Inlocuieste pur si simplu manerele sertarelor cu astfel de sfoara groasa. Efectul este spectaculos.

Ceas

Afla mereu ora exact cu... ceasul marinarului. Ai nevoie de sfoara si de un sistem de la un ceas mai vechi. Restul tine de indemanarea ta.

Suport pentru rafturi

In locul clasicelor suporturi de rafturi care gauresc peretii foloseste sfoara groasa marinareasca. Efectul este foarte interesant.

Suport pentru lumanari

Poti crea o atmosfera romantica in baie folosind cateva lumanari. Dar si mai interesant va fi efectul daca vei folosi sfoara pentru a imbraca suportul de lumanari. Cateva scoici sau stele de mare si ai definitivat decorul.

Vaze

O aniversare e acel moment in care primesti o multime de buchete cu flori si cauti cu disperare o vaza. Ei bine, iti poti crea vaze din te-miri-ce. Spre exemplu, din cutii de conserve imbracate in sforara groasa.

Taburet

Obtine un taburet inedit dintr-un cauciuc de masina. Da! Nimeni nu va banui pe ce se va aseza!

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Expertul Acasa.ro, Silvia Teodorescu, arhitect

Pune o intrebare

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului