Amenajarea casei

#curatenie #cuverturi pat #huse #perne #saltea #pilota #paturi #asternuturi de pat

Sfaturi utile pentru curatarea asternuturilor si accesorilor pentru pat

Dormitorul este locul unde iti petreci o buna parte din timp, iar un somn placut si odihnitor, care sa-ti incarce bateriile pentru o noua zi de lucru nu poate avea loc decat intr-un pat confortabil, dar mai ales curat. In afara de asternuturile propriu-zise, atunci cand fac curat, multe persoane nu iau in calcul si alte accesorii, precum cuverturile, husele pentru saltea sau paturile. Iata cateva sfaturi utile pentru curatarea asternuturilor si accesorilor pentru pat.

Cuverturile

Cuverturile trebuie spalate pana sa ajunga foarte murdare. Daca observi pete de la mancare sau de alt tip, spala cuvertura cu o solutie speciala. Inainte sa o cureti, inmoaie un colt al cuverturii in acea solutie pentru a vedea daca se decoloreaza. In acest caz, mai bine o duci la curatatorie.

Paturile

Le poti spala de mana sau la masina. O data la cateva zile, asigura-te ca le aspiri bine, iar dupa ce le-ai curatat, scoate-le in aer liber sa le improspatezi. Inainte sa le bagi la masina de spalat, trateaza local petele de murdarie.

Plapumi si pilote

Plapumile pot fi umplute cu lana, fibre de poliester sau vata, de aceea nu este indicat sa le cureti acasa. Citeste indicatiile de pe eticheta si spala-le intr-o masina de spalat mare, de tip comercial. Atat plapumile, cat si pilotele trebuie lasate la inmuiat timp de 10 minute pana sa setezi pornirea unui program pentru materiale delicate.

Salteaua

In fiecare luna, intoarce salteaua invers pentru a o ajuta sa se pastreze mai mult timp functionala. Aspir-o bine pe ambele parti cu ajutorul unei perii atasate aspiratorului. Petele de urina lasate de copii pot fi curatate cu apa oxigenata. Nu folosi apa pentru a curata salteaua, ci solutii speciale care trebuie lasate sa actioneze timp de 10 minute.

Pernele

Pernele sunt culcusul preferat al acarienilor, acele microorganisme care te pot face sa dezvolti alergii. Inainte sa le imbraci in fete de perna curate, scutura bine si aeriseste pernele timp de 10 minute. Atunci cand este posibil, baga pernele in masina de spalat, iar apoi scoate-le afara la uscat.

Sursa foto: inspiredwives.com

 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Top

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului