Amenajarea casei

#rufe #fier de calcat #masa de calcat #calcat rufe

Sfaturi utile pentru calcarea rufelor

Nimic nu pare sa fie mai frustant decat incercarile nereusite de a calca obiectele de imbracaminte atunci cand ne grabim sa ajunem undeva. O masina de calcat care nu functioneaza corespunzator sau care se incinge prea repede si compromite o bluza din matase sunt lucruri cu care ne-am confruntat cu siguranta de-a lungul timpului.

De asemenea, nimic nu pare sa fie mai plictisitor decat sa petreci cateva ore in picioare, calcand toate hainele. Insa, cu echipamentul potrivit, poti transforma acest obicei neplacut intr-o pauza placuta in rutina zilei.
 

Cum sa ai cele mai bune echipamente pentru calcat


Primul lucru pe care trebuie sa il faci pentru a calca hainele mai bine este sa cumperi o masa de calcat solida si stabila. Masa de calcat nu trebuie sa se clatine sau sa se miste atunci cand lucrezi la ea. Pentru stabilitate, este bine ca masa sa aiba picioarele imbracate in plastic, iar materialul pe care se calca sa fie curat si rezistent la temperaturi ridicate.

De asemnea, masina de calcat este foarte importanta. Alege un aparat de calitate, cu aburi . Foloseste apa distilata pentru a umple camera pentru aburi. Apa ramasa dupa calcat trebuie scoasa din aparat dupa ce ai terminat treaba.

Aparatul de calcat trebuie curatat frecvent, cu apa si otet, pentru petele mai rezistente. Talpa masinii de calcat trebuie sa fie curata, fara pete. Daca se pateaza, curata cu o pasta din apa si bicarbonat de sodiu. Sterge talpa cu aceasta solutie si lasa sa actioneze cateva minute. Sterge apoi cu o carpa umeda si curata.
 

Aranjeaza un spatiu placut unde sa calci rufele


Pe cat posibil, instaleaza masa de calcat intr-un spatiu placut, in fata unei ferestre, de unde mai poti privi afara din cand in cand. Cand calci rufele, poti asculta si muzica placuta, care sa te linisteasca. Calcatul rufelor poate fi o activitate placuta, care te poate face sa te simti bine, atunci cand vei vedea hainele frumos aranjate in dulap.
 

Cum sa pregatesti rufele pentru calcat


Materialele textile din zilele noastre sunt din ce in ce mai moderne si nu necesita calcarea regulata pentru a arata bine. Insa, pentru un aspect impecabil, este important ca hainele tale sa fie calcate.

Inainte de a le calca hainele, este foarte important sa te uiti pe eticheta si sa vezi care sunt intructiunile. Anumite haine trebuie calcate la temperaturi speciale, pentru a nu afecta integritatea tesaturilor.

Nu trebuie sa calci articolele din licra, lenjeria intima sau hainele sportive. Majoritatea hainelor din tesaturi naturale, precum bumbac, trebuie calcate pentru a putea fi purtate.
 

Sorteaza si stropeste hainele pentru calcat


Stropirea hainelor cu apa face calcatul mult mai usor, iar hainele vor arata mult mai bine. Stropeste fiecare obiect de vestimentatie in parte, ruleaza-le si apoi depoziteaza-le intr-o punga din plastic. Daca nu calci hainele imediat, depoziteaza punga de plastic intr-un loc racoros, pentru a preveni formarea de mucegai.

De asemenea, pentru ca aceasta treaba casnica sa devina mai placuta, in apropiere de masa de calcat poti instala si un stender pe care sa asezi hainele pe umerase imediat dupa ce le-ai calcat. In acest fel le vei lasa sa respire si vei evita formarea de cute .
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Sfatul expertului

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului