Amenajarea casei

#adeplast #amenajare bucatarie

Sfaturi practice pentru o bucatarie de vis

Bucataria este inima casei. Aici nu doar gatim, ci petrecem timp de calitate alaturi de cei dragi. De altfel, studiile arata ca stam in bucatarie cel putin un sfert din timpul petrecut acasa. Prin urmare, atentia pe care o acordam acestui spatiu trebuie sa fie pe masura importantei pe care o are in viata noastra. Cu alte cuvinte, mai ales in aceasta perioada, renovarea bucatariei ar trebui sa fie in capul listei de prioritati.

 

Cum trebuie sa arate o bucatarie perfecta

Principala caracteristica pe care e bine sa o urmarim cand vine vorba de transformarea bucatariei este functionalitatea. Desi pare greu de crezut, daca lucrurile sunt bine gandite de la inceput, se economiseste foarte mult timp atat cu prepararea meselor, cat si cu pastrarea ordinii si curateniei. Deoarece spatiile alocate bucatariilor difera, pentru a gasi cea mai buna solutie recomandarea este sa apelam la un specialist. Acesta va tine cont de preferintele noastre, dar experienta si cunostintele il vor ajuta sa le integreze intr-un concept practic, care sigur ne va face viata mai usoara. Iar, pentru ca tot a venit vorba despre gusturi, bucataria perfecta este cea in care ne simtim bine. Prin urmare, e indicat ca bucataria sa se potriveasca cu personalitatea noastra. Si aici e insa o problema, deoarece nu trebuie sa iasa din stilul in care avem amenajata intreaga locuinta. Cu perseverenta si cu un pic ajutor specializat, vom putea insa armoniza idei si concepte pentru a obtine o bucatarie de vis.

Sugestii practice pentru alegerea materialelor

Indiferent ca este vorba de amenajarea unei bucatarii dintr-o locuinta noua sau de o renovare, trebuie sa angajam un meserias bun. Poate este destul de complicat in aceasta perioada, dar priceperea si experienta acestuia pot face diferenta intre un proiect reusit si un esec. Aici referintele si recomandarile personale joaca un rol important. Incercati sa evitati solutii gasite la intamplare pe internet.

Odata identificat mesterul potrivit, va trebui sa alegem gresia si faianta. Multi specialisti sugereaza ca blatul si gresia din bucatarie sa aiba aceeasi culoare. In realitate, aceasta este varianta simpla, in care nu prea exista loc de greseala. Totusi, desi este mai riscant, daca exista siguranta si bun-gust, se poate alege orice nuanta: singura regula este ca mobilierul, gresia si faianta sa se completeze armonios. In functie de stilul ales, exista si solutii care prevad inlocuirea gresiei si a faiantei cu travertin, marmura sau alte variante de piatra naturala. De asemenea, se poate alege o faianta mozaic, care are rolul de a dinamiza spatiul.

Daca se foloseste gresie, e indicat ca aceasta sa fie rezistenta, pentru trafic intens. Explicatia este simpla: in bucatarie se petrece mult timp si se folosesc multe vase, iar asta face ca micile accidente casnice sa devina o obisnuinta. Prin urmare, e important ca gresia sa nu se sparga in momentul in care scapam jos o oala sau un pahar. Tot aici, e important modul in care este montata gresia si adezivul folosit. AdePlast are una dintre cele mai variate game de adezivi de pe piata, acestia fiind potriviti pentru toate tipurile de lucrari la care va puteti gandi. De exemplu, recunoscut pentru rezistenta si aderenta ridicata, prelucrarea usoara si flexibilitatea ridicata, AF 11+ Porzellano este un mortar adeziv pentru placi portelanate care se poate folosi atat la interior, cat si si exterior, in spatii umede sau uscate. Daca alegeti o gresie de dimensiuni mari sau o placare cu marmura si cu alte tipuri de piatra naturala, este recomandat mortarul adeziv MARMOREX, care are o serie de proprietati de invidiat, fiind extrem de rezistent si flexibil.

Montajul gresiei si faiantei

Pentru a fi sigur ca meseriasul face o treaba buna, e bine sa cunoastem cateva lucruri despre cum se monteaza gresia si faianta. In primul rand, e important ca suprafetele sa fie plane si curate. Apoi se poate aplica o amorsa, al carei rol este imbunatatirea aderentei suprafetei.

Urmeaza apoi o parte extrem de importanta, prepararea si aplicarea adezivului. Adezivul se intinde pe suport in strat de 4-5 mm, dupa care se trage la piaptan cu gletiera zimtata 6-10 mm, in functie de dimensiunea placilor. In mare, pentru a evita uscarea amestecului, e nevoie de sa se acopere o arie de aproximativ 6 placi ceramice. Timpul pentru lipire este de 20-25 de minute. La exterior adezivul se aplica atat pe suport, cat si pe placa ceramica, astfel incat suprafata de contact prin adeziv sa fie de 100%. Pentru simetrie, la aplicarea fiecarei placi trebuie puse distantiere de plastic. Ultima parte a lucrarii este reprezentata de aplicarea chitului pentru rosturi, dar asta numai dupa ce trece macar o zi de la montajul gresiei sau faiantei. Aici tot AdePlast are solutia prin chitul de rosturi aquastatic pentru 2-6 mm – QK-6.

Dupa ce am incheiat aceasta etapa, mai avem de mobilat si de utilat bucataria. Aici, optiunile sunt atat de variate, insa singurele limitari pe care le putem avea fiind cele de spatiu si de buget. Totusi, echipele care se ocupa de lucrari trebuie urmarite cu atentie pentru ca e important sa avem garantia unui lucru bine facut. De exemplu, in momentul in care este montata chiuveta de bucatarie, e bine sa ne asiguram ca este folosit un silicon sanitar cu proprietati deosebite. Un asemenea produs este Sanisil, de la SIKA, care este recunoscut pentru rezistenta sporita pe termen lung la ciuperci si mucegai, dar si pentru elasticitate si flexibilitate.

O alta solutie inspirata este Sikasil Pool, un silicon monocomponent neutral, recomandat pentru piscine, dar care poate fi utilizat si in alte zone cu umiditate permanenta, avand rezistenta foarte mare la apa, clor si fungi.

Odata ce stim toate acestea, nu mai avem decat sa ne apucam de treaba. Trebuie insa retinut ca secretul reusitei sta in gasirea unor specialisti de incredere si in folosirea unor produse de calitate superioara.

Sursa foto: adeplast.ro

Advertorial

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare