Amenajarea casei

#casa #amenajare casa # vopsea pereti #picturi murale # picturi pereti

Sfaturi pentru picturi murale in locuinta ta

Pictura murala este o pictura aplicata direct pe un perete. O pictura murala va contribui la creearea unui decor special in casa ta, indiferent de camera in care este aplicata. Asadar, daca vrei sa ai un decor unic, cu care sa iti impresionezi invitatii, poti recurge la aceasta modalitate de infrumusetare a peretilor.

Daca nu esti un specialist in pictura murala, cu siguranta ai foarte multe intrebari pentru acest tip de decoratiune a peretilor. Astfel, inainte de a te apuca de lucru, este indicat sa studiezi cat mai mult si sa te documentezi despre materialele pe care trebuie sa le folosesti, vopselele sau pensulele speciale.

Pe piata exista vopselele si kituri speciale pentru pictura murala care iti vor face proiectul mult mai usor. De asemenea, vei gasi si o serie de idei creative despre picturile panoramice sau peisajele pe care le poti aplica pe peretii locuintei tale.

Cum sa pictezi peretii

Alege peretele sau tavanul pe care vrei sa il pictezi. Pentru inceput alege peretele sau tavanul pe care vrei sa il transformi intr-o lucrare murala. Asigura-te ca peretii alegi nu au zgarieturi sau ciobituri care pot afecta aspectul final al lucrarii murale. Apoi, este indicat sa pregatesti peretele cu un strat de vopsea primer. In acest fel vei asigura o mai buna aderenta a vopselelor.

Alege pictura perfecta. La acest capitol, imaginatia joaca un rol esential. Este insa indicat sa fii foarte atent in alegerea modelelor si picturilor, deoarece acestea pot infrumuseta sau ruina aspectul camerei. Trebuie sa te gandesti si la alti factori precum schema de culori si marimea picturii. Culorile prost alege pot face ca intreaga camera sa aiba un aspect plictisitor.

Alege cele mai potrivite vopsele. Vopselele si pensulele sunt cele mai importante elemente ale intregului proiect. Vopselele acrilice sau din latex sunt cele mai potrivite pentru un incepator. Aceste vopsele se usuca rapid, sunt solubile in apa si usor de curatat. De asemenea, produc si culori intense si pot fi folosite pe diverse materiale, precum lemn, tesaturi si bineinteles pereti.

Alege cele mai potrivite pensule. Pensulle sintetice sunt cele mai potrivite pentru culorile acrilice. Sunt de diverse marimi si forme, insa trebuie sa le alegi in functie de necesitatile tale. O pensula subtire este ideala pentru detaliile mici, in timp ce o pensula lata este ideala pentru portiunile mari ale proiectului tau.

Finisaje si intretinere. Dupa ce pictezi peretele trebuie sa astepti cu rabdare ca acesta sa se usuce complet. Unele nuante pot avea tonuri mai deschise sau mai inchise, insa nu te panica. Dupa ce pictura se usuca complet, este indicat sa aplici un strat de lac uniform. Acesta ii va conferi un aspect lucios, iar pictura va ramane intacta mai mult timp.

Texturi si modele. Pentru modelele de pe pereti poti desena chiar tu cu un creion si apoi umple spatiul respectiv cu vopselele dorite. Poti obtine culori senzationale cu ajutorul plantelor pe care le inmoi in vopseaua incalzita. De asemenea, pentru un efect unic, poti aplica vopseauna cu ajutorul unor bucati de bumbac.
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Top

Cauta-ti perechea