Amenajarea casei

#insecte #insecticid #insecte casa #indepartare insecte

Sfaturi pentru indepartarea insectelor din casa

Cand stai la casa si ai probleme cu insectele care patrund in locuinta, situatia se rezolva intr-un mod mai mult sau mai putin dificil. Cand este vorba despre patrunderi accidentale, tot ce ai de facut este sa-ti iei cateva mijloace de precautie . Cand, insa, casa ta este invadata de insecte, trebuie sa chemi specialisti in domeniu.
 

Metode simple de a indeparta insectele din casa


Cand stai la casa, insectele patrund mai usor in locuinta din cauza cailor rapide de acces cum sunt usile folosite foarte des.

Pe langa usa obisnuita, fixeaza si o usa cu rama si plasa impotriva insectelor. In acest fel, poti tine usa principala deschisa, sa te bucuri de aerul curat din curtea casei, tinand la distanta furnicile, albinele etc. Poti da rama usii cu un spray impotriva insectelor, pentru mai multa siguranta. Pune plase si la ferestre.

Taie crengile copacilor care ajung foarte aproape de casa pentru ca accesul insectelor sa nu fie facilitat.

Foloseste un aparat de ultraviolete pentru indepartarea insectelor. Astfel de aparate sunt dotate cu lampi cu lumina ultravioleta care atrage insectele zburatoare. Grilajul aparatului le carbonizeaza.
 

Cum scapi de insecte in cazurile grave


Cand insectele nu pot fi exterminate cu metodele clasice, se poate apela la o echipa de specialisti. Acestia sunt pregatiti pentru a indeparta insecte precum paianjeni , furnici sau termine, cu ajutorul unor substante chimice, sub forma gazoasa. Locuinta este acoperita cu un cort special pentru ca substanta toxica sa-si faca efectul.

Pentru o astfel de metoda se impun masuri speciale de precautie. In primul rand, in casa nu trebuie sa mai ramana nicio persoana, animal sau planta. Animalele aflate in imediata apropiere a casei trebuie indepartate si ele.

Produsele (inclusiv cele chimice) din casa care nu trebuie expuse la fumul toxic (medicamente, mancaruri, solutii de curatat etc) se sigileaza in pungi de plastic sau in recipiente de plastic sau sticla, in functie de obiect. Medicamentele, de exemplu, este bine sa fie inchise in recipiente metalice sau de sticla. In schimb, toate hainele si textilele care au fost depozitate in saci etansi trebuie scoase din acei saci pentru ca fumul sa actioneze asupra lor. Este recomandat sa se scoata din casa toata mancarea si bautura.

Pentru ca fumul sa patrunda peste tot, se deschid sertarele, usile dulapurilor, cuferele sau celelalte piese de mobilier unde s-ar putea ascunde insecte sau larve.

Sursa foto: theantenna.blogspot.com
 

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea