Amenajarea casei

#agent imobiliar #cumparare casa # vanzare casa #sfaturi alegere agent #alegere agent imobiliar

Sfaturi pentru alegerea agentului imobiliar potrivit

Stiai ca numai in Bucuresti sunt peste 3000 de agentii imobiliare? Asta inseamna ca pe piata exista mii de agenti imobiliari, gata oricand sa te ajute. Insa alegerea agentului imobiliar potrivit este o sarcina dificila. Profesionalismul si angajamentul fata de client sunt principalele calitati pe care sa le urmaresti la un agent imobiliar.

Alegerea agentului imobiliar potrivit, fie ca vrei sa cumperi o casa, fie ca vrei sa vinzi este extrem de importanta. Pentru a gasi agentul imobiliar potrivit nevoilor tale, specialistii in imobliare recomanda mai intai intalnirea cu 2 - 3 agenti diferiti, pana la alegerea unuia dintre ei. Ai grija sa alegi o persoana care pune multa pasiune in ceea ce face, este foarte determinat sa te ajute si sa negocieze pentru tine pretul potrivit.


La ce trebuie sa fii atent cand alegi agentul imobiliar


Nevoile vanzatorului si cumparatorului sunt diferite si este foarte important sa te gandesti la acest aspect atunci cand selectezi agentul imobiliar. In ambele cazuri ai insa nevoie de o persoana care sa iti reprezinte foarte bine interesele, care sa cunoasca foarte bine zonele orasului si care este pregatit sa negocieze.

Asadar, se impune sa faci putina munca de cercetare. Fa o lisa cu agentii imobiliari recomandati de prieteni, cauta pe internet sau suna direct la agentiile imobiliare importante.

Cauta agenti imobiliari care au multa experienta si care cunosc foarte bine zonele si preturile. Acesti agenti imobiliari vor fi foarte familiarizati cu piata si vor sti care sunt cele mai potrivite optiuni pentru nevoile tale. Pretul pe care il doresti pentru proprietatea ta este de asemenea un aspect foarte important de care agentul imobiliar trebuie sa tina cont.

In plus, atunci cand alegi un agent imobiliar, trebuie sa ai grija si la recomandarile si calificarile pe care le are. Atunci cand lucrezi cu un agent imobiliar experimentat si calificat, vei avea numeroase beneficii.


Alege un agent imobiliar care te asculta si te intelege


Unii agenti imobiliari isi doresc atat de mult sa incheie o oferta, incat ignora nevoile clientului si propun solutii adesea nepotrivite. Atunci cand alegi agentul imobiliar, ai grija ca acesta sa fie atent la detaliile pe care i le oferi si sa le puna in practica.

Chiar daca agentul nu este de aceeasi parere cu tine, acesta trebuie sa iti ofere argumente justificate.


Alege un agent imobiliar cu o strategie puternica


Atunci cand alegi agentul imobiliar, este indicat sa fii atent si la strategia de marketing pe care o foloseste. Un agent imobiliar profesionist va merge cu tine la toate intalnirile, va discuta foarte mult cu proprietarii si te va ajuta sa iti pui mult mai bine in aplicare planul de vanzare sau cumparare a unei case. In plus, trebuie sa fie bine informat si sa aiba o baza de date solida.

Ca si in cazul hainelor sau altor bunuri pe care le achizitionezi, si cand alegi un agent imobiliar trebuie sa fii deschis la noutati, sa "probezi" mai multe variante, pana cand vei gasi ceea ce ti se potriveste cu adevarat.

Relatia cu agentul imobiliar trebuie privita ca un parteneriat, cu beneficii pentru ambele parti.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Pentru specialisti

Cauta-ti perechea

Sfatul expertului

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui: Culorile care atrag noroc in casa ta

Expertul Acasa.ro Georgia Deaconu, Maestru Feng Shui

Pune o intrebare