Amenajarea casei

#sfaturi feng shui #feng shui #amenajare feng shui #feng shui in dormitor #dormitor #dormitor cuplu

Sfaturi Feng-shui pentru dormitorul cuplului

In amenajarea dormitorului unui cuplu trebuie sa se tina cont de anumite sfaturi de amenajare si decorare , conform regulilor feng shui. Cu ajutorul acestor trucuri, cuplurile pot fi mai fericite, pot avea o viata sexuala implinita si pot avea o viata armonioasa impreuna, lipsita de evenimente neplacute.


1. Investeste in draperii


Una dintre regulile feng shui este aceea ca geamurile fara perdele si draperii formeaza un dezechilibru, nu doar in incaperea respectiva, ci si in ceea ce ii priveste pe cei care locuiesc in camera respectiva. Mai exact, geamurile reprezinta elementul yang si au nevoie de o completare din partea elementului yin, care sunt draperiile si perdelele.

Dincolo de echilibrul pe care il formeaza draperiile, acestea impiedica energiile pozitive sa se piarda.


2. Vopseste peretii in culori neutre


In functie de relatia pe care ti-o doresti cu partenerul de viata, poti opta pentru o serie de nuante in care sa iti vopsesti peretii din dormitor . Evita nuantele reci precum gri, albastru inchis sau alb si orienteaza-te catre culori calde, precum bej, crem si culoarea pielii sau rosu, galben, verde si alte nuante deschise, care seminifica fericirea, voia buna, iubirea etc.


3. Acorda atentie imaginilor din dormitor


Chiar daca iti doresti ca in camera sa ai imagini cu copiii, parintii sau prietenii tai, ar fi bine ca in dormitorul matrimonial sa troneze doar imagini cu tine si partenerul de viata. De preferat este sa inramezi doar fotografiile in care voi va aflati in cele mai bune momente ale relatiei voastre.

Evita sa ai in dormitor imagini deprimante, cu mesaje agresive sau nepotrivite pentru viata unui cuplu.


4. Nu aduce oglinzi in dormitor


Este probabil destul de tentant sa decorezi dormitorul cu o oglinda, insa trebuie sa stii ca acestea nu sunt recomandate in dormitorul cuplului, conform teoriilor feng-shui. Acest lucru poate fi explicat foarte simplu: oglinzile reflecta problemele cu care te confrunti in viata de zi cu zi si unele chiar mai grave: depresia, singuratatea si alte situatii care pot sa apara intr-o relatie de cuplu.

Urmareste Acasa.ro pe Facebook! Comenteaza si vezi in fluxul tau de noutati de pe Facebook cele mai noi si interesante articole de pe Acasa.ro.

  •  
  •  

Articol scris de

Vezi toate articolele

Articole din amenajarea-casei

Expertul Acasa.ro, arhitect Silvia Teodorescu: Casa inteligenta, intre confort si moft

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa oferi un cadou inspirat?

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache

Experti Casa

Expertul Acasa.ro, Claudiu Iordache: Cum sa creezi un decor deosebit folosind un paravan decorativ?

Experti Casa

Top

Cauta-ti perechea